Priser

DGNB

"Der er ikke mange bygninger i drift, som opnår guld-niveau, hvilket gør certificeringen af Musikkens Hus endnu mere imponerende. Blandt andet er tiltagene, der nedbringer CO2-udledningen, bemærkelsesværdige, og indeklimaet i huset scorer højt i vores analyse. Det er tydeligt, at man fra starten, og stadig i høj grad, er fokuseret på både drift, vedligehold og nye løsninger, der sammen skaber det flotte niveau."
- Mette Qvist, direktør ved Green Building Council, som står for DGNB-certificeringen.

Musikkens Hus modtog i 2020 den omfattende DGNB-certificering i guld inden for kategorien ’Bygninger i drift’ med en totalscore på 69,9%. Musikkens Hus er det første koncerthus i Danmark, som er blevet DGNB-certificeret efter manualen ’Bygningeridrift’ vers. 2016.

Certificeringen vurderes efter fem hovedtemaer: proces kvalitet, miljø kvalitet, økonomi kvalitet, social kvalitet og teknisk kvalitet – og inden for 23 udvalgte kriterier. Ved certificeringen opnås overblik og gennemsigtighed med hensyn til tilstanden af bygningen, blandt andet på baggrund af bygningens faktiske miljøpåvirkning og driftsomkostninger/levetidsomkostninger, baseret på bygningens faktiske driftstal og budgetter.

Derudover vurderes bygningens fleksibilitet, robusthed, materialevalg, indeklima, rengøringsvenlighed, og der er foretaget en screening af, om bygningens materialer indeholder skadelige stoffer. I tilstandsvurderingen indgår også vurdering og gennemgang af den givne organisation og Facility Management.

DGNB anses som en af de mest omfattende bæredygtighedscertificeringer grundet metodens høje kvalitetsstandarder. Ordningen er særligt karakteriseret ved at være helhedsorienteret og tage afsæt i den seneste forskning, hvilket fordrer nye løsninger inden for byggeriet.

Læs mere om DGNB og Green Building Council her

Årets Byggeri
Musikkens Hus’ markante arkitektur og dets status som et længe ventet kulturelt samlingspunkt var medvirkende til, at byggeriet blev kåret til Årets Byggeri 2014 af magasinet Byggeri, som hvert år sætter fokus på de bedste byggerier i Danmark.

"Dette hus er ikke uden anstrengelser, og det har krævet en masse ildsjæle for, at det har kunnet lykkes. Projektets benchmark og betydning for samfundet overgår, hvad man kan forvente, og dette hus er et symbol for regionen de næste 100 år og bliver dermed en væsentlig drivkraft for samfundet. Alle visionærer –dem, der vil noget –vil de næste mange år blive tiltrukket af dette sted. Udlandet trækkes til dette hus, og folk vil komme igen og igen til byen og regionen."
- Scott Hollingswoth, formand for dommerkomiteen.

Læs mere om årets byggeri her

Priser
·  Musikkens Hus er landets første demensvenlige kulturinstitution (2016)
·  Musikkens Hus vinder international belysningspris: City.People.Light Award (2016)
·  Musikkens Hus' direktør er Årets Leder (2018)
·  Musikkens Spisehus vinder kokkekonkurrencen Årets Vildtret (2018)
·  Musikkens Hus kåret som ’Byens Bedste Eventsted’ til Aalborg Awards (2019)
·  Musikkens Spisehus vinder ’Byens Bedste Brunch’ til Aalborg Awards (2019)
Priser 1400X1400