Musikkens Beat præsenterer: Pil, RoseeLu & Marcus.wav

Dansk pop anno 2022 er ikke et glinsende glansbillede. Den er et selvudleverende selfie, der emmer af komplekse følelser om alt fra ensomhed, svingende selvværd, kampen for kærlighed og mening. Men fra den bund af kantet virker ærlighed sejrende og de lykkelige øjeblikke endnu stærkere. Den 4. november, på J-dag, samler Musikkens Beat de to vindere af KarriereKanonen 2021, Pil og Marcus.wav samt pop-rock prinsessen RoseeLu til en aften tilegnet ny dansk pop anno 2022.

MH 1690X1250 (1)
Se spilletider
DKK 125
Køb billet

Om Pil
I sit univers af bundærlige, dansksprogede tekster og stærke pophymner vil KarriereKanon-vinderen Pil skabe det talerør, som hun selv har manglet, når følelser af usikkerhed, ensomhed og ulykkelig kærlighed dominerer i tilværelsen. De sidste 3 år har Pil modtaget et stort legat fra Statens Kunstfond til at skrivesange om ensomhed og usikkerhed, og hendes debutalbum ”Kom Vi Flyver, Siger Du”, er en håndsrækning til alle, der har brug for en ven, når livet gør ondt.

Siden udgivelsen af sin første EP “Når Du Går Herfra” i 2019 har Pil fået særligt ros for sit tekstunivers og en masse omtale i store danske musikmagasiner. I 2021 vandt hun KarriereKanonen i parløb med Marcus.wav, og i maj 2022 var hun Gaffas forsideartist. Politiken har kaldt hende en artist, der giver “de største musikløfter om fremtiden for dansksproget pop”, hun har udgivet singler med bl.a. Andreas Odbjerg og Burhan G med numrene “Omvendt” og “Gulvet 22”, som lige nu er i A-rotation på P4, og lige nu har hendes mest lyttede sang “Nattely” over 3 millioner streams på Spotify.

Det altafgørende for hende at musikken er vedkommende og nem at forstå, så lytteren fanges ind allerede fra de første sungne linjer. Dette gør sig også gældende til koncerterne, hvor Pil inviterer publikum helt tæt på i en nærværende og nærmest venskabelig stemning

Om RoseeLu
RoseeLu er vant til at lege alene. Som barn foretrak hun sit eget selvskab når hun skulle lege, og som 17 årig-droppede hun ud af gymnasiet og flyttede alene til København for at forfølge ambitionen om at leve af og med musikken.

”Jeg har altid søgt ind i mig selv, hvor der er plads til både det gode og det onde. Jeg har lært meget tidligt i mit liv, at hvis jeg skulle forståes af andre mennesker, så blev jeg nødt til at sætte ord på mine følelser -  frem for at reagere som en vulkan i udbrud, hvor min sårbarhed så ville kunne blive misforstået. Jeg skriver sange for at komme af med de uforløste følelser og for at få rum mellem tankestrømmene og håber på, at de vil kunne gøre det samme for andre“ forklarer RoseeLu, som voksede op til tonerne fra sin fars klaver.

RoseeLu’s lydbillede trækker på stærke referencer til de alternative 90’ere; guitarbåret og med omlagte akkorder i ægte grunge-stil. Men produktionerne løftes samtidig af mere nutidige pop og hip hop-elementer og når alt dét kombineres med hendes stærke og nærværende vokal, opnås et musikalsk befriende indspark på den danske musikscene, der er kommet for at blive.

Om Marcus.wav
Følelses-, kærligheds- og natteliv flyder sammen i tempofyldte produktioner, når Marcus.wav krænger sit hjerte ud og servere sine inderste følelser til musik, som du enten kan føle på og reflekterer over, eller selv kan slå hjernen fra og danse til. Inspirationskilderne byder på alt fra Rocazino til King Henry, og fælles for det hele er et hudløst ærligt tekstunivers, hvor selv de mørkeste afkroge får lov til at se dagens lys. 

Siden projektet så dagens lys i vinteren 2019 med tre selvudgivne sange, er det gået stærkt. I 2020 var Marcus.wav nomineret til Årets Nye Danske Artist til The Voice Radio Awards, og i 2021 gik sommerhymnen ‘Happy Life’ nummer 1 på viral charten, efter at have medvirket i DR3 dokumentaren ’99% forelsket’. 2021 var også året hvor Marcus.wav vandt den prestigefyldte KarriereKanonen, fik 2 x Voice Choice med singlerne ‘Hvad Du Laver Nu?’ og ‘Hvis mit hjerte ikke stopper’, udgav sit debutalbum af samme navn. Sommeren 2022 har stået på festivalshows og opvarmning for Julias Moon, og til efteråret spiller han Store Vega i KBH, Train i Århus, og altså Intimsalen i Musikkens Hus.

Nyhedsbrev

Tilmeld dig Musikkens Hus’ gratis nyhedsbrev, hvor du får de største nyheder fra huset og adgang til konkurrencer og eksklusive presales. På den måde kommer du først i køen til de mest eftertragtede koncerter.