Strauss & Langgaard

Siobahn Stagg (C) Simon Pauly
Se spilletider
Køb billet

En dansk symfoni

Strauss var 84 og i sit livs efterår, da han komponerede Vier Letzte Lieder – en sangcyklus for sopran og orkester. Sangene handler om at tage afsked med livet, men der er ingen klagesang over Strauss værk – snarere en afklarethed. Musikken er tindrende smuk og forløses sammen med Aalborg Symfoniorkester denne aften af den australske sopran Siobhan Stagg, som siden sin ansættelse på Deutsche Oper i Berlin fra 2013-15 har været efterspurgt på alverdens opera- og koncertscener.

Der bliver et kort genhør med sopranen i koncertens anden del – i slutningen af Langgaards Symfoni nr. 2, hvor hun synger Lenzklänge med tekst af digteren Emil Rittershaus.

Den danske komponist Rued Langgaard stod herhjemme i skyggen af Carl Nielsen, som heller ikke undlod at bemærke, at han fandt Langgaards musik for svulstig. Langgaard er da også tydeligt inspireret af Strauss og senromantikken.

I sin 2. symfoni eksperimenterer Langgaard med den symfoniske genre og kombinerer solist og orkester i en symfonisk form. Værket fik ved uropførelsen en kølig modtagelse i Danmark, men anderledes varmt tog man imod den i Tyskland og Østrig. Langgaard døde i 1952, og først i 1980’erne og -90’erne begyndte man at anerkende ham på linje med Carl Nielsen.

Gratis koncertintroduktion v/Jan Mygind kl. 18.30 i Intimsalen

Program
Johann Sebastian Bach: Chaconne fra Violin Partita nr. 2, BWV 1004 for orkester, (arr. Joachim Raff)
Richard Strauss: Vier Letzte Lieder
Pause
Rued Langgaard: Symfoni nr. 2 – Vaarbrud

Få rabat

Limfjords-serien
Denne koncert indgår i Limfjords-serien, som tæller otte symfoniske koncerter med internationale solister og dirigenter. Køb billet til alle otte koncerter, og få 30 pct. rabat.

Maestro-serien
Aalborg Symfoniorkester tilbyder endnu en koncert-serie med rabat, nemlig Maestro-serien, som tæller de syv koncerter, Aalborg Symfoniorkesters chefdirigent Joshua Weilerstein dirigerer i sæson 2024-25. Køb billet til alle syv koncerter, og få 40 pct. rabat.

Læs mere om rabatter og fordele her:
https://www.aalborgsymfoni.dk/BILLETTER---RABATTER/Billetsalg

Nyhedsbrev

Få musik og kultur direkte i indbakken.

Vi giver dig en forlomme og sørger for, at du får nyheder, konkurrencer, eksklusive presales og andet godt.

Det er uforpligtende at modtage nyhedsbrevet, og du kan til enhver tid afmelde det igen.