Strauss & Brahms

550Ae5bf Dohr Stefan C Simon Pauly13
Se spilletider
Køb billet

Forførende horn

Stefan Dohr, der til daglig er solohornist i Berlinerfilharmonikerne, er Artist-in-Residence hos Aalborg Symfoniorkester i denne sæson, og han er solist i Hornkoncert nr. 2, som Strauss skrev sent i sit liv. Mens mange andre komponister på den tid var optaget af nye musikalske inspirationskilder, holdt Strauss fast i den smukke, senromantiske musik. Hornet har altid fyldt meget i hans værker. Hans far var en meget berømt – og berygtet hornist, som var beundret for sin fantastiske klang. Strauss dedikerede i manuskriptet koncerten til sin afdøde far, men dedikationen kom dog ikke med i udgivelsen.

Vi bliver i det romantiske univers i koncertens anden del med Johannes Brahms 4. og sidste symfoni. Brahms brugte 20 år på at skrive sin første symfoni og ti år på de tre efterfølgende. Mange regner denne fjerde som kronen på værket af hans symfoniske skaben. Hans evne til at skrive smukke melodier går hånd i hånd med hans evne til at skabe gennemgribende strukturer i musikken, som breder de enkelte melodier ud.

Aftenen indledes med otte minutters musik af britiske Dame Ethel Smyth. Hun var den første kvindelige komponist til at få en opera opført på selveste The Metropolitan Opera i New York – det var i 1903.

Gratis koncertintroduktion v/Jan Mygind kl. 18.30 i Intimsalen

Program
Dame Ethel Smyth: Ouverturen til The Cliffs of Cornwall
Richard Strauss: Hornkoncert nr. 2
Pause
Alexander von Zemlinsky: Ouverturen til Sarema
Johannes Brahms: Symfoni nr. 4

Få rabat

Maestro-serien
Denne koncert indgår i Maestro-serien, som tæller de syv koncerter, Aalborg Symfoniorkesters chefdirigent Joshua Weilerstein dirigerer i sæson 2024-25. Køb billet til alle syv koncerter, og få 40 pct. rabat.

Limfjords-serien
Aalborg Symfoniorkester tilbyder endnu en koncert-serie med rabat, nemlig Limfjords-serien, som tæller otte symfoniske koncerter med internationale solister og dirigenter. Køb billet til alle otte koncerter, og få 30 pct. rabat.

Læs mere om rabatter og fordele her:
https://www.aalborgsymfoni.dk/BILLETTER---RABATTER/Billetsalg

Nyhedsbrev

Få musik og kultur direkte i indbakken.

Vi giver dig en forlomme og sørger for, at du får nyheder, konkurrencer, eksklusive presales og andet godt.

Det er uforpligtende at modtage nyhedsbrevet, og du kan til enhver tid afmelde det igen.