Schønwandt & Nielsen

Michael Schønwandt ©Marc Ginot
Se spilletider
Køb billet

Legebarnet Carl Nielsen

Få har dirigeret så meget Carl Nielsen som vores egen æresdirigent Michael Schønwandt, og alligevel er det en ny oplevelse hver gang, for hans fortolkninger er altid spændende og langt fra forudsigelige. Den sjette symfoni er sjældent spillet, så der venter en medrivende oplevelse, hvor komponistens indre legebarn for alvor folder sig ud. Symfonien er skrevet af den modne Nielsen, men leder alligevel tanken hen på den serie af ungdomsbilleder, hvor Carl Nielsen vrænger ansigt og åbenlyst morer sig med fotografen. Den 6. symfoni er et charmerende og spøgefuldt værk, der spænder fra smukke, sangbare melodier over det enkle og naive til vild avantgarde.

Ib Glindemann var mest kendt som bigband-leder, men han var også komponist og har blandt andet skrevet musik til ballet og teater. Denne aften er norske Ole Edvard Antonsen solist i Glindemanns Trompetkoncert.

Aftenen indledes med Stravinskijs balletmusik til Le baiser de la fée – Feens kys – komponeret på 35-årsdagen for Tjajkovskijs død som en hyldest til denne. Oprindeligt blev musikken skrevet til en ballet, hvor historien tog udgangspunkt i H.C. Andersens Isjomfruen. Stravinskij henter tydeligvis inspiration i flere melodier fra tidligere klaverstykker og sange af Tjajkovskij til sit partitur.

Gratis koncertintroduktion v/Jan Mygind kl. 18.30 i Intimsalen

Program
Igor Stravinskij: Le baiser de la fée
Ib Glindemann: Trompetkoncert
Pause
Carl Nielsen: Symfoni nr. 6

Få rabat

Limfjords-serien
Denne koncert indgår i Limfjords-serien, som tæller otte symfoniske koncerter med internationale solister og dirigenter. Køb billet til alle otte koncerter, og få 30 pct. rabat.

Maestro-serien
Aalborg Symfoniorkester tilbyder endnu en koncert-serie med rabat, nemlig Maestro-serien, som tæller de syv koncerter, Aalborg Symfoniorkesters chefdirigent Joshua Weilerstein dirigerer i sæson 2024-25. Køb billet til alle syv koncerter, og få 40 pct. rabat.

Læs mere om rabatter og fordele her:
https://www.aalborgsymfoni.dk/BILLETTER---RABATTER/Billetsalg

Nyhedsbrev

Få musik og kultur direkte i indbakken.

Vi giver dig en forlomme og sørger for, at du får nyheder, konkurrencer, eksklusive presales og andet godt.

Det er uforpligtende at modtage nyhedsbrevet, og du kan til enhver tid afmelde det igen.