Mozarts Requiem

En god begynderkoncert

123333222
Se spilletider
Køb billet

Masser af Mozart

Musikken i Mozarts Requiem er uendelig smuk og gribende, men historien bag værkets tilblivelse er omgærdet af mystik. Der er tale om et bestillingsværk, men Mozart kendte ikke bestilleren. Det var en greve, Franz Walsseg-Stuppach, som gennem sin advokat købte værker hos tidens førende komponister og fik dem opført som sine egne. Requiem – dødsmessen – var tænkt som en hyldest til hans afdøde hustru, men det blev også et requiem for Mozart selv, idet han døde, før han nåede at færdiggøre sit mesterværk.

Mozart havde taget opgaven, fordi han var i pengenød. Han havde fået et forskud, men efter Mozarts død blev det vigtigt for hans enke Constanze at holde på alle hans partiturer. Samtidig havde hun også brug for pengene. Hun bad to af Mozarts venner klargøre de første afsnit, så de kunne spilles ved Mozarts begravelse, men det var straks sværere at finde nogen, der turde binde an med at færdiggøre hele værket. Mozart selv nåede at komponere den smukke Lacrimosa-sats, og herfra er det hans elev Süssmayr, der tog over. Man kan kun gisne om, hvordan Mozart selv ville have fuldendt værket, men eftertiden er enig om, at hans requiem er et af hans smukkeste og mest gribende stykker musik.

Gratis koncertintroduktion v/Jan Mygind kl. 18.30 i Intimsalen

Program
W.A. Mozart: Ouverturen til Figaros bryllup K. 492
W.A. Mozart: Symfoni nr. 35, K. 385 - Haffner                          
Pause
W.A. Mozart: Requiem, K. 62

Få rabat
Limfjords-serien
Denne koncert indgår i Limfjords-serien, som tæller otte symfoniske koncerter med internationale solister og dirigenter. Køb billet til alle otte koncerter, og få 30 pct. rabat.

Maestro-serien
Aalborg Symfoniorkester tilbyder endnu en koncert-serie med rabat, nemlig Maestro-serien, som tæller de syv koncerter, Aalborg Symfoniorkesters chefdirigent Joshua Weilerstein dirigerer i sæson 2024-25. Køb billet til alle syv koncerter, og få 40 pct. rabat.

Læs mere om rabatter og fordele her:
https://www.aalborgsymfoni.dk/BILLETTER---RABATTER/Billetsalg

Nyhedsbrev

Få musik og kultur direkte i indbakken.

Vi giver dig en forlomme og sørger for, at du får nyheder, konkurrencer, eksklusive presales og andet godt.

Det er uforpligtende at modtage nyhedsbrevet, og du kan til enhver tid afmelde det igen.