Mozart & Brahms

131Afe49 Dohr Stefan C Simon Pauly1
Se spilletider
Køb billet

To hornkoncerter – én uropførelse

Varmglødede, romantiske melodier står nærmest i kø, og det hele kulminerer i en storslået finalesats. Brahms unikke melodiske evner fornægter sig ikke i denne hans 1. symfoni, men han skulle også bruge mere end 20 år på at komponere den. Som ung bliver han udråbt som Beethovens arvtager, og det hæmmer ham så meget, at han i mange år ikke formår at skrive store symfonier. Da hans 1. symfoni endelig havde premiere, udtalte dirigenten Hans von Bülow, at ”det var så premieren på Beethovens 10.” – og den udtalelse var ikke ros, men en hårfin antydning af, at værket var en kopi af Beethovens. Eftertiden er dog ikke i tvivl om, at symfonien er umiskendeligt Brahms.

Stefan Dohr, der til daglig er solohornist i Berlinerfilharmonikerne, er vores Artist-in-Residence i denne sæson, og denne aften er han solist i hele to værker. Først en uropførelse af en helt ny hornkoncert af Steingrímur Rohloff, som også fik uropført et værk af orkestret og bl.a. Dohr i 2022, Concerto Grosso.

Inden da er der Mozart på programmet. Han komponerede sin Hornkoncert nr. 3 i Wien til sin gode ven, hornisten Joseph Leutgeb. Værket er ofte overset, men det er synd, for det er fyldt med iørefaldende melodier, som vi kender fra Mozarts hånd.

Gratis koncertintroduktion v/Jan Mygind kl. 18.30 i Intimsalen

Program
W.A. Mozart: Hornkoncert nr. 3, K. 447
Steingrímur Rohloff: Hornkoncert (uropførelse)
Pause
Johannes Brahms: Symfoni nr. 1

Få rabat

Maestro-serien
Denne koncert indgår i Maestro-serien, som tæller de syv koncerter, Aalborg Symfoniorkesters chefdirigent Joshua Weilerstein dirigerer i sæson 2024-25. Køb billet til alle syv koncerter, og få 40 pct. rabat.

Limfjords-serien
Aalborg Symfoniorkester tilbyder endnu en koncert-serie med rabat, nemlig Limfjords-serien, som tæller otte symfoniske koncerter med internationale solister og dirigenter. Køb billet til alle otte koncerter, og få 30 pct. rabat.

Læs mere om rabatter og fordele her:
https://www.aalborgsymfoni.dk/BILLETTER---RABATTER/Billetsalg

Nyhedsbrev

Få musik og kultur direkte i indbakken.

Vi giver dig en forlomme og sørger for, at du får nyheder, konkurrencer, eksklusive presales og andet godt.

Det er uforpligtende at modtage nyhedsbrevet, og du kan til enhver tid afmelde det igen.