Mozart & Beethoven

En god begynderkoncert

Yeol Eum Son003 Marco Borggreve
Se spilletider
Køb billet

De smukke melodiers koncert

Tre værker, som på hver sin måde er fyldt med smukke melodier. Koncerten indledes med britiske Vaughan Williams, der om nogen forstod at hente inspiration i den gamle musik og skabe nye værker. Således også i aftenens fantasi, der er melodiøs og gribende smuk.

Mozarts skønne musik er i langt overvejende grad komponeret i lyse dur-tonearter, men når han endelig skrev musik i mol, var der altid spændende ting i vente. Han komponerede kun to klaverværker i mol, og aftenens nr. 24 er et af dem. Mozart er fremadskuende i sit værk, og både Brahms og Beethoven var blandt de tidlige beundrere af det. Trods c-mol er koncerten fyldt med melodiske ørehængere. Solisten er den unge, fremadstormende koreanske pianist Yeol Eum Son. På dirigentpodiet er der gensyn med Case Scaglione.

Aftenens symfoniske værk, Beethovens berømte Pastorale, er komponistens portræt af den natur, han elskede og søgte tilflugt i. På lange vandreture i de østrigske alper åbenbarede inspirationen sig, og i aftenens værk er vi med på turen – fra idyllisk fred over storm, lyn og torden, inden alt atter ånder fred og idyl – så smukt, som kun Beethoven kunne male sine følelser.

Gratis koncertintroduktion v/Jan Mygind kl. 18.30 i Intimsalen

Program
Ralph Vaughan Williams: Fantasia on a Theme by Thomas Tallis
W.A. Mozart: Klaverkoncert nr. 24, K. 491
Pause
Ludvig van Beethoven: Symfoni nr. 6 – Pastorale

Få rabat
Limfjords-serien
Denne koncert indgår i Limfjords-serien, som tæller otte symfoniske koncerter med internationale solister og dirigenter. Køb billet til alle otte koncerter, og få 30 pct. rabat.

Maestro-serien
Aalborg Symfoniorkester tilbyder endnu en koncert-serie med rabat, nemlig Maestro-serien, som tæller de syv koncerter, Aalborg Symfoniorkesters chefdirigent Joshua Weilerstein dirigerer i sæson 2024-25. Køb billet til alle syv koncerter, og få 40 pct. rabat.

Læs mere om rabatter og fordele her:
https://www.aalborgsymfoni.dk/BILLETTER---RABATTER/Billetsalg

Nyhedsbrev

Få musik og kultur direkte i indbakken.

Vi giver dig en forlomme og sørger for, at du får nyheder, konkurrencer, eksklusive presales og andet godt.

Det er uforpligtende at modtage nyhedsbrevet, og du kan til enhver tid afmelde det igen.