Mahlers 5. med Weilerstein

En god begynderkoncert

Joishuas
Se spilletider
Køb billet

Musikalske detektiver

Sæsonen åbner med chefdirigent Joshua Weilerstein på podiet og tre værker, der alle er skrevet af komponister, som på hver sin måde er gået på opdagelse og har fundet inspiration i mange forskellige musikalske genrer.

En af de første, der gjorde dette, var Mahler. Hans 5. symfoni er en dramatisk rejse i følelsernes vold. I de første tre satser duellerer skønhed og brutalitet, og hele orkestret sættes i spil. Alle instrumentgrupper bliver udfordret og brugt på nye samklangsmåder. I den berømte langsomme fjerde sats, Adagietto, som er kendt fra slutscenen i filmen Døden i Venedig, bliver musikken drømmende og vægtløs. Man siger, Mahler skrev satsen til den smukke, 19 år yngre Alma Schindler, som han hovedkulds forelskede sig i. De blev gift kun fire måneder efter deres første møde.

Koncerten indledes med et nyskrevet værk af orkestrets egen hornist Erik Sandberg. Han har tidligere komponeret musik til Pro Musica-koncerter, men det er første gang, orkestret skal spille et værk af ham. Inden pausen skal publikum også opleve et værk af Abigale Reisman, som i sin komposition blander den klassiske musik med klezmermusikken. Esekiel´s Wheels Klezmer Band er solister.

Efter koncerten spiller klezmerbandet videre på Øvre Foyer, hvor baren er åben. Vi håber, at publikum vil fortsætte fejringen af sæsonåbningen der.

Gratis koncertintroduktion v/Jan Mygind kl. 18.30 i Intimsalen

Program
Erik Sandberg: The Barbarian Horde (uropførelse)
Abigale Reisman: Gedanken
Pause
Gustav Mahler: Symfoni nr. 5

Få rabat

Maestro-serien
Denne koncert indgår i Maestro-serien, som tæller de syv koncerter, Aalborg Symfoniorkesters chefdirigent Joshua Weilerstein dirigerer i sæson 2024-25. Køb billet til alle syv koncerter, og få 40 pct. rabat.

Limfjords-serien
Aalborg Symfoniorkester tilbyder endnu en koncert-serie med rabat, nemlig Limfjords-serien, som tæller otte symfoniske koncerter med internationale solister og dirigenter. Køb billet til alle otte koncerter, og få 30 pct. rabat.

Læs mere om rabatter og fordele her:
https://www.aalborgsymfoni.dk/BILLETTER---RABATTER/Billetsalg

Nyhedsbrev

Få musik og kultur direkte i indbakken.

Vi giver dig en forlomme og sørger for, at du får nyheder, konkurrencer, eksklusive presales og andet godt.

Det er uforpligtende at modtage nyhedsbrevet, og du kan til enhver tid afmelde det igen.