Mahlers 4. med Weilerstein

Miah Persson 4 © Reka Choy CMYK
Se spilletider
Køb billet

To smukke symfonier

For anden gang i denne sæson tager chefdirigent Joshua Weilerstein livtag med én af Mahlers store symfonier – denne gang den 4., som anses for at være den lettest tilgængelige at lytte til. Smuk og umiddelbar i sit udtryk – og klangligt betagende. Hvor temaet i hans anden symfoni var opstandelsen og den tredje det jordiske liv, så er temaet her det himmelske liv. Stille og roligt stiger vi til himmels, og det hele kulminerer i den smukke fjerde sats, hvor en engel synger om paradis – her forløst af den fremragende svenske sopran Miah Persson.

Koncertens første del byder også på en symfoni – den ufuldendte – komponeret af tjekkiske Pavel Haas, der var inspireret af blandt andre Janáček og Dvořáks måde at implementere folkemusikken i deres kompositioner. Haas døde i koncentrationslejr i 1944, og hans symfoni blev færdiggjort af Zdeněk Zouhar. Denne aften får vi en ny orkestrering af Simon Nathan.

Podcast - onsdag 22. januar 2024

Dagen før koncerten inviterer chefdirigent Joshua Weilerstein publikum til at overvære indspilningen af et nyt afsnit i hans berømte podcast serie Sticky Notes. Emnet er Mahler og Haas, og Aalborg Symfoniorkester spiller til. Det varer ca. en time, og der er fri entré.

Gratis koncertintroduktion v/Jan Mygind kl. 18.30 i Intimsalen

Program
Pavel Haas: Symfoni for orkester – Den ufuldendte
Pause
Gustav Mahler: Symfoni nr. 4

Få rabat

Maestro-serien
Denne koncert indgår i Maestro-serien, som tæller de syv koncerter, Aalborg Symfoniorkesters chefdirigent Joshua Weilerstein dirigerer i sæson 2024-25. Køb billet til alle syv koncerter, og få 40 pct. rabat.

Limfjords-serien
Aalborg Symfoniorkester tilbyder endnu en koncert-serie med rabat, nemlig Limfjords-serien, som tæller otte symfoniske koncerter med internationale solister og dirigenter. Køb billet til alle otte koncerter, og få 30 pct. rabat.

Læs mere om rabatter og fordele her:
https://www.aalborgsymfoni.dk/BILLETTER---RABATTER/Billetsalg

Nyhedsbrev

Få musik og kultur direkte i indbakken.

Vi giver dig en forlomme og sørger for, at du får nyheder, konkurrencer, eksklusive presales og andet godt.

Det er uforpligtende at modtage nyhedsbrevet, og du kan til enhver tid afmelde det igen.