En kærlighedsrejse med Weilerstein

1234445522
Se spilletider
Køb billet

Åh, den kærlighed

Berlioz oplevede i 1827 en engelsk teatertrup opføre værker af Shakespeare, og han forelskede sig hovedkulds i Harriet Smithson, der både spillede Julie og Ofelia. Ør af kærlighed begynder han på sin Symphonie Fantastique, som viser Berlioz’ geniale instrumentationskunst, men endnu mere epokegørende er hans metode til at skabe en helhed mellem de fem satser. Den udkårnes tema går som en rød tråd gennem hele værket, og Berlioz udfordrer virkelig orkestret i dette revolutionerende værk. I 1830 oplever Harriet værket, og tre år senere bliver hun og Berlioz gift.

Koncerten indledes med Bartóks gribende 2. violinkoncert, som blev komponeret i perioden lige før anden verdenskrig. Musikkens alvor afspejler de mørke skygger, som nazisterne magtovertagelsen i Tyskland havde kastet over hele Europa. Bartók følte sig med rette utryg ved situationen i Europa og flygtede i lighed med mange andre europæiske kunstnere til USA.

Violinen er denne aften lagt i hænderne på Ning Feng, som også gæstede orkestret i 2023. Dengang skrev Nordjyske bl.a.: ”En stor violinist, hvis tekniske ekvilibrisme fik selv de vanskeligste passager til at lyde enkle”… ”vægtløst og gribende smukt”.Podcast – onsdag 9. oktober 2024

Dagen før koncerten inviterer chefdirigent Joshua Weilerstein publikum til at overvære indspilningen af et nyt afsnit i hans berømte podcast-serie Sticky Notes. Emnet er Berlioz Symphonie Fantastique og Aalborg Symfoniorkester spiller til. Det varer ca. en time, og der er fri entré.

Gratis koncertintroduktion v/Jan Mygind kl. 18.30 i Intimsalen

Program
Béla Bartók: Violinkoncert
Pause
Hector Berlioz: Symphonie Fantastique, op. 14

Få rabat

Maestro-serien
Denne koncert indgår i Maestro-serien, som tæller de syv koncerter, Aalborg Symfoniorkesters chefdirigent Joshua Weilerstein dirigerer i sæson 2024-25. Køb billet til alle syv koncerter, og få 40 pct. rabat.

Limfjords-serien
Aalborg Symfoniorkester tilbyder endnu en koncert-serie med rabat, nemlig Limfjords-serien, som tæller otte symfoniske koncerter med internationale solister og dirigenter. Køb billet til alle otte koncerter, og få 30 pct. rabat.

Læs mere om rabatter og fordele her:
https://www.aalborgsymfoni.dk/BILLETTER---RABATTER/Billetsalg

Nyhedsbrev

Få musik og kultur direkte i indbakken.

Vi giver dig en forlomme og sørger for, at du får nyheder, konkurrencer, eksklusive presales og andet godt.

Det er uforpligtende at modtage nyhedsbrevet, og du kan til enhver tid afmelde det igen.