Elgar & Dvořák

En god begynderkoncert

1 Maximilian Hornung Marcoborggreve (1)
Se spilletider
Køb billet

Værk for en cellostjerne

De seneste sæsoner har budt på store oplevelser med store cellister, og denne sæson er ingen undtagelse. Der er genhør med Maximilian Hornung, som i 2018 tryllebandt publikum, da han var solist i Bruchs Kol Nidrei. Nu er han solist i den cellokoncert, som Elgar komponerede i kølvandet på første verdenskrig. På det tidspunkt var hans musik allerede så småt ved at gå af mode blandt koncertpublikummet. I modsætning til Elgars tidligere violinkoncert, der er lyrisk og passioneret, er cellokoncerten for det meste eftertænksom og elegisk. Mange år senere blev koncerten genfødt, da den bare 20-årige cellist Jacqueline du Pré i 1965 nærmest gjorde den til sit signaturværk.

”Min nye symfoni skal være sådan, at den vækker opsigt i verden,” skrev Dvořák til en ven under tilblivelsesprocessen i 1884. Komponeret på bestilling fra London Philharmonic Society vækker værket faktisk opsigt helt fra sin mørklødede og lidt dystre begyndelse til de rapsodiske kontraster i dens tre efterfølgende satser. Symfonien er passioneret og varm, melodier synes at strømme i en nærmest ubegrænset mængde, men komponisten forfalder aldrig til sentimentalitet.

Gratis koncertintroduktion v/Jan Mygind kl. 18.30 i Intimsalen

Program
Antonin Dvořák: Slaviske danse, op. 46, nr. 1, 3 og 8
Edward Elgar: Cellokoncert i e-mol, op. 85
Pause
Antonin Dvořák: Symfoni nr. 7

Få rabat

Limfjords-serien
Denne koncert indgår i Limfjords-serien, som tæller otte symfoniske koncerter med internationale solister og dirigenter. Køb billet til alle otte koncerter, og få 30 pct. rabat.

Maestro-serien
Aalborg Symfoniorkester tilbyder endnu en koncert-serie med rabat, nemlig Maestro-serien, som tæller de syv koncerter, Aalborg Symfoniorkesters chefdirigent Joshua Weilerstein dirigerer i sæson 2024-25. Køb billet til alle syv koncerter, og få 40 pct. rabat.

Læs mere om rabatter og fordele her:
https://www.aalborgsymfoni.dk/BILLETTER---RABATTER/Billetsalg

Nyhedsbrev

Få musik og kultur direkte i indbakken.

Vi giver dig en forlomme og sørger for, at du får nyheder, konkurrencer, eksklusive presales og andet godt.

Det er uforpligtende at modtage nyhedsbrevet, og du kan til enhver tid afmelde det igen.