Doric String Quartet og Jonathan Biss

IMG 4530Editing 1024X682 Foto George Garnier
Se spilletider
Køb billet

Britiske Doric String Quartet blev dannet i 1998 og har siden etableret sig som en af de mest betydningsfulde og efterspurgte kvartetter i Europa. Kvartetten gæstede Aalborg Kammermusikforening og Musikkens Hus i 2016, hvor deres perfekte timing, klanglige balance og fine lyriske musikalitet gjorde et stærkt indtryk.

Kvartetten koncerterer i hele verden med årlige besøg i USA, de spiller regelmæssigt i Wigmore Hall i London, de har indspillet mere end 20 albums for Chandos, som de har haft eksklusiv kontrakt med siden 2010. De arbejder ofte sammen med andre musikere og ensembler, og ved aftenens koncert optræder de sammen med den amerikanske stjernepianist, Jonathan Biss.

Jonathan Biss er født i 1980 i en musikerfamilie med begge forældre som professionelle violinister. Han er en musiker, som fordyber sig intenst i klaverlitteraturens største navne, især Schumann og Beethoven står hans hjerte nær, og hans indspilning af alle Beethovens klaversonater har vakt betydelig opsigt. Han har skrevet bøger om de to komponister og sit arbejde med dem og er i det hele taget en anerkendt musikskribent. Hans koncertvirksomhed, der omfatter både USA og Europa, byder på optrædener både som solist med de bedste orkestre og kammermusik i samarbejde med andre musikere som Mitsuko Uchida, som han har opført Schuberts klavermusik for fire hænder med, og flere forskellige strygekvartetter, heriblandt altså Doric String Quartet.

Program
Robert Schumann: Klaverkvintet i Es dur, opus 44
Ludwig van Beethoven: Strygekvartet nr. 15 i F dur, opus 135
Johannes Brahms: Klaverkvartet nr. 2 i A dur, opus 26


Læs mere om rabatter og fordele her:
Kammerklubben

Nyhedsbrev

Få musik og kultur direkte i indbakken.

Vi giver dig en forlomme og sørger for, at du får nyheder, konkurrencer, eksklusive presales og andet godt.

Det er uforpligtende at modtage nyhedsbrevet, og du kan til enhver tid afmelde det igen.