Brahms Requiem

En god begynderkoncert

147147147
Se spilletider
Køb billet

Påskekoncert – en trøst til de levende

Et requiem er en messe for de døde og med latinske tekster, men Brahms, der ikke var en specielt troende protestant, fravalgte den katolske requiemtekst til fordel for et udvalg af tyske tekster fra Luthers bibeloversættelse. Teksterne, som Brahms selv nøje udvalgte, er tiltænkt de levende, for de, der sørger, har brug for trøst og opmuntring.

”Salige er de, som sørger, for de skal trøstes”, lyder de indledende ord, som er hentet fra Matthæus-evangeliet.

Mange ser Brahms Ein deutsches Requiem som et meget personligt værk, fordi man mener, det er komponeret, mens Brahms selv sørgede over tabet af sin elskede mor – og måske også tabet af vennen, komponisten Robert Schumanns, død.

Værket er i syv satser, og musikken repræsenterer rejsen gennem sorgen – der er smerte, vrede og bedrøvelse, men også varme, trøst og ro. Korsatserne er både bevægende og kraftfulde med kommenterende og reflekterende indskud af de to solister, inden værket munder ud i velsignelsen for de døde.

Blandt solisterne er der glædeligt genhør med sopranen Margrethe Fredheim, som i 2020 vandt den store Wagnersangerkonkurrence, The Lauritz Melchior International Singing Competition.

Gratis koncertintroduktion v/Jan Mygind kl. 18.30 i Intimsalen

Program
Johannes Brahms: Ein deutsches Requiem

Varighed: 70 min. uden pause


Få rabat

Maestro-serien
Denne koncert indgår i Maestro-serien, som tæller de syv koncerter, Aalborg Symfoniorkesters chefdirigent Joshua Weilerstein dirigerer i sæson 2024-25. Køb billet til alle syv koncerter, og få 40 pct. rabat.

Limfjords-serien
Aalborg Symfoniorkester tilbyder endnu en koncert-serie med rabat, nemlig Limfjords-serien, som tæller otte symfoniske koncerter med internationale solister og dirigenter. Køb billet til alle otte koncerter, og få 30 pct. rabat.

Læs mere om rabatter og fordele her:
https://www.aalborgsymfoni.dk/BILLETTER---RABATTER/Billetsalg

Nyhedsbrev

Få musik og kultur direkte i indbakken.

Vi giver dig en forlomme og sørger for, at du får nyheder, konkurrencer, eksklusive presales og andet godt.

Det er uforpligtende at modtage nyhedsbrevet, og du kan til enhver tid afmelde det igen.