Demokratiets Genklang

Svend Brinkmann, Lars Løkke Rasmussen, Helle Thorning-Schmidt; programmet er fyldt med prominente navne, i form af partiledere, musikere og kunstnere, når Musikkens Hus i samarbejde med Clement Behrendt Kjersgaard for første gang slår dørene op til Danmarks nye demokratifestival den 5.-6. september 2021.

Mh Dgf
Se spilletider

Demokratiet skal ikke kun høres. Det skal også ses og mærkes.

Kom og vær med til at diskutere fremtidens demokratiske Danmark.

Demokratiets Genklang er Danmarks nye festival for debat, udtryk og holdning, formidlet i ord, musik og kunst, der rykker grænser. Den afholdes for første gang LIVE i Musikkens Hus til september.

Det bliver to dage fyldt med lærerige og spændende debatter, hvor målet er at samle Danmarks dygtigste og mest engagerede samfundsborgere.

Sammen med Clement Kjersgaard har vi skabt et alternativ til den nuværende politiske debat, som vi rykker ud af hovedstaden og ind i Musikkens Hus.

Ekkokamre, internetalgoritmer, Facebook, Google og Netflix
”Det nyhedsflow, vi får serveret, er i stigende grad dikteret af algoritmerne, og vi får flere og flere ekkokamre, som bare forstær­ker de holdninger og positioner, som vi allerede har”. Clement Kjersgaard.

Den politiske debat, det demokratiske samfund, som vi kender det, er på vej mod ekkokamre, internetalgoritmer og techgiganter, som Google og Facebook – og hvor fører det os hen?

Det kan du få svar på i løbet af de to dage festivalen varer. Du får mulighed for at komme helt tæt på magthavere og beslutningstagere og endda selv udfordre dem.

Demokratiets Genklang et helt nyt og unikt arrangement, hvor alle, der deltager, får lejlighed til at høre, mærke og se en række nye vinkler på tidens største temaer - og selv give sit besyv med.

De to dage afsluttes med koncert med soulsangerinden, Lianne La Havas, der for første gang nogensinde kan opleves i Musikkens Hus.

Prominente talere
På nuværende tidspunkt er følgende talere offentliggjort med mange flere til følge: Lars Løkke Rasmussen, partileder, Svend Brinkmann, professor, Stine Bosse, erhvervsleder og debattør, Pernille Vermund, partileder (NB), Kristian Thulesen Dahl, partileder (DF), Mai Villadsen, politisk ordfører (EL), Isabella Arendt, partiformand (KD), fmd. Europa-Bevægelsen, Frederik Vad, formand DSU, Lars Boje Mathiesen, folketingsmedlem (NB), Svend Brinkmann, professor, Vincent Hendricks, professor, Marchen Neel, chefredaktør Jyllands-Posten, Niels Jespersen, chefredaktør PioPio, Mikkel Andersson, chefredaktør Kontrast, Sigge Winther Nielsen, forfatter, Merete Riisager, debattør og tidl. undervisningsminister, Dennis Nørmark, antropolog, Magnus Haslebo, aktivist, Esther Kjeldahl, aktivist.

Programmet opdateres løbende.

Vi lukker hele landet ind i Musikkens Hus til to dage med gratis taler, kunst og livemusik.

Bemærk: Enkelte talere er for betalende publikummer. Program endnu ikke offentliggjort.

Tilmeld dig Musikkens Hus' nyhedsbrev
Vi opfordrer til, at du tilmelder dig Musikkens Hus' nyhedsbrev for at få de sidste nyheder om Demokratiets Genklang. I nyhedsbrevet deler vi også konkurrencer, store nyheder og eksklusive presales. Du kan vælge dine interesser for at modtage nyheder om dét, der interesserer dig mest.

Nyhedsbrev

Tilmeld dig Musikkens Hus’ gratis nyhedsbrev, hvor du får de største nyheder fra huset og adgang til konkurrencer og eksklusive presales. På den måde kommer du først i køen til de mest eftertragtede koncerter.