Yana Deshkova og Amalie Malling

Yanadeshkova 1690X1250 WEB
Se spilletider
Afholdt

Det er to dedikerede kammermusikere, der har fundet hinanden i et nyt samarbejde, som vi får glæde af ved denne koncert. Yana Deshkova kender vi som koncertmester i Aalborg Symfoniorkester, og Amalie Malling er kendt fra talrige koncerter her i landet, også som solist hos Aalborg Symfoniorkester.

Yana Deshkova er født i 1977 og uddannet i Bulgarien, England og Tyskland. Hun vandt allerede som barn sin første internationale konkurrence og har modtaget adskillige priser for sit violinspil, bl.a. førsteprisen ved Lipizer International Violin Konkurence i 1997. Hun har optrådt som solist foran adskillige symfoniorkestre i Danmark og udlandet inklusive Aalborg, Aarhus, Bulgarsk National Radioorkester og Sofia Filharmonien.
Yana har spillet med kendte kunstnere såsom Francois Leleux, Lawrence Power, Romain Garioud, Andreas Brantelidt og Kristoffer Hyldig.
Hun har indspillet for RAI3, Frankfurt Radio, Bulgarsk National TV og Radio.
Som koncertmester har hun været gæst ved Trondheim, Aarhus og Gøteborg Symfoniorkester.
Siden 2004 er hun ansat som 1. koncertmester i Aalborg Symfoniorkester.

Amalie Malling er uddannet i København hos Hermann D. Koppel og Georg Vásárhelyi. Efterfølgende har hun haft adskillige studieophold hos Alfred Brendel. Siden 1972, hvor Amalie Malling vandt førsteprisen i Den Nordiske Musikkonkurrence, har hun haft en omfattende koncertvirksomhed som solist og kammermusiker såvel herhjemme som i det øvrige Europa, USA, Canada, Japan og Kina. Som kammermusiker har hun haft et årelangt samarbejde med kendte danske ensembler som Kontra Kvartetten, Blæserkvintetten Selandia og Esbjerg Ensemble. Siden 1981 er Amalie Malling docent ved Det Kgl. Danske Musikkonservatorium.

Program:
Carl Nielsen: Violinsonate nr. 2, opus 35
Claude Debussy: Sonate i g-mol for violin og klaver
----
César Franck: Sonate for violin og klaver i A-dur

Koncerten er en del af Musikkens Kammerklub.
Bliv medlem af kammerklubben, og få rabat.
Køb billet til alle syv koncerter i sæsonen for 850 kr.
Læs mere om fordele og køb her

Foto: Yana Deshkova © Nicolas Cho Meier

Nyhedsbrev

Få musik og kultur direkte i indbakken.

Vi giver dig en forlomme og sørger for, at du får nyheder, konkurrencer, eksklusive presales og andet godt.

Det er uforpligtende at modtage nyhedsbrevet, og du kan til enhver tid afmelde det igen.