Steen Jørgensen introducerer Jørgensen/Botes

Steen Jørgensen, der lige nu er aktuel i TV2-programmet Toppen af poppen, præsenterer et nyt musikalsk projekt i forbindelse med den danske sanger-sangskrivers koncert i Musikkens Hus.

MH 1080X1920 (22)
Se spilletider
DKK 300
Afholdt

Jørgensen/Botes er lyden af et excentrisk møde omkring klaveret, hvor de dansksprogede sange er opstået. Anden halvdel af duoen udgøres af Marina Botes, som er et ubeskrevet blad på den danske musikscene. Med hendes baggrund i klassisk og kirkemusik i Sydafrika og Steen Jørgensens lange karriere opstår et særpræget univers, der både er personligt, melodisk og gådefuldt. Duoens originale lyd er stærkt inspireret af en lang række genrer, og der trækkes tråde til både fortiden og fremtiden, men mødes i et nutidigt lydbillede centreret omkring Steen Jørgensens umiskendelige, rå vokal.

De nye sange, der af Jørgensen/Botes beskrives som stikprøver af hverdagens hvileløse koncentration, kan opleves live, når duoen i foråret 2023 tager på en omfattende danmarksturné, som blandt andet involverer et stop i Aalborg og Musikkens Hus. Koncerten byder desuden på et glædeligt genhør med hits fra Steen Jørgensens imponerende karriere som forsanger i Sort Sol og senere som solist. På turnéen udvides besætningen med de to musikere, Rune Kjeldsen og Jakob Høyer, der spiller på henholdsvis guitar og trommer.

Om Steen Jørgensen
63-årige Steen Birger Jørgensen er en dansk sanger, sangskriver og skuespiller, bedst kendt som forsanger i rockbandet Sort Sol. Han debuterede i punkbandet Sods, som senere blev til Sort Sol, i 1977 på Rødovre Statsskole. I slutningen af 1998 udgav Steen Jørgensen et album med jazzbassisten Lennart Ginman, der blandt andet blev udråbt til Årets danske udgivelse ved Dansk Grammy (det daværende Danish Music Awards). Foruden sin sangerkarriere har Steen Jørgensen medvirket i en række film, heriblandt Et Skud fra Hjertet (1986), Rami og Julie (1988) og tv-filmen Den Serbiske Dansker (2001) samt en stribe teaterstykker.

Nyhedsbrev

Få musik og kultur direkte i indbakken.

Vi giver dig en forlomme og sørger for, at du får nyheder, konkurrencer, eksklusive presales og andet godt.

Det er uforpligtende at modtage nyhedsbrevet, og du kan til enhver tid afmelde det igen.