Soleima

Soleima har med singlerne Livet Begynder og Kanterne skudt sit nye dansksprogede musikalske eventyr i gang, der leder op til et album og en dertilhørende koncert i Musikkens Hus, hvor hun synger foråret ind.

MH 1080X1920 (21)
Se spilletider
DKK 260
Afholdt

Indtil nu har Soleima kun udgivet engelsksproget musik, og den 33-årige sanger-sangskriver med det borgerlige navn Sarah Mariegaard etablerede sig for alvor med mini-albummet No. 14 og singlerne Breathe, Paper, Cracks og Low Life, der begge fik heftig radioairplay. På Soleimas seneste album, Powerslide, fandt hittet Cheers for the Tears vej til ugens track på både The Voice og Radio Skala, ligesom det blev spillet i rotation på P3 og P4. Dette har resulteret i udsolgte koncerter samt en turné i USA og nomineringer ved både P3 Guld, Danish Music Awards, GAFFA Prisen og Steppeulven.

Selvom de to dansksprogede single-udspil markerer begyndelsen på et nyt kapitel for Soleima, er det ikke første gang, hun skriver sange på dansk. Da Soleima som teenager begyndte at skrive sange, var det sammen med hendes bedste venner i bandet, Flødeklinikken, og nu slår hun så igen sine musikalske folder på dansk. - Alt omkring var kaos og uforudsigeligt på grund af corona, så indirekte gav det ro at finde tilbage til det velkendte og trygge. Det er en af grundene til, jeg begyndte at skrive på dansk igen. Derudover føler jeg, at jeg kan være mere ærlig på dansk og tør dele ud af flere personlige erfaringer – både det skønne og det knap så kønne, lyder det fra Soleima.

Lige nu er Soleima aktuel med Godnat Lille Land, som er en del af DR’s store musikalske satsning, Min Sang til Danmark. Derudover kan du opleve hende fortolke andre danske artisters musik i TV2’s Toppen af poppen.

Play

Soleima feat. Lord Siva - Kanterne

Accepter venligst marketingscookies for at se denne video Klik her for at åbne cookievælger.

Nyhedsbrev

Få musik og kultur direkte i indbakken.

Vi giver dig en forlomme og sørger for, at du får nyheder, konkurrencer, eksklusive presales og andet godt.

Det er uforpligtende at modtage nyhedsbrevet, og du kan til enhver tid afmelde det igen.