Schubert & Mendelssohn

En god begynderkoncert
En fløjtekoncert og en hyldest til Italien

ASO Kaja 1690X1250 WEB
Se spilletider
Afholdt

Schubert skrev sin Ouverture i Wien i en musikalsk brydningstid. Beethoven var stadig den store mester, men flere og flere blev betagede af den italienske komponist Rossinis lette og melodiøse musik – således også Schubert, hvis værk fik tilnavnet i italiensk stil.

Fra 1817 til nutiden og Christopher Rouses fløjtekoncert, hvor orkestrets egen Kaja Marie Andersen er solist. Rouse er her inspireret af den keltiske folkemusik, der høres som meditative, lyriske passager i de langsomme satser, mens den mere dansante del af folkemusikken træder frem i de hurtige – men alt sammen i Rouses helt eget musikalske tonesprog.

I modsætning til mange af sine landsmænd på den tid skrev Martucci ikke én eneste opera. Han var sen-romantiker på den varme og smukt klingende måde og blev derfor også kaldt den italienske Brahms.

Vi bliver i Italien i aftenens symfoniske værk, hvor Mendelssohn på en større dannelsesrejse rundt i Europa blev meget betaget af støvlelandet. Symfonien er fyldt med liv, nerve og energi, og musikken flyder afsted på den mest naturlige og frie måde – Romantikkens Mozart er Mendelssohn også blevet kaldt. Man kan næsten dufte citronerne og se det azurblå hav for sig.

Program
Franz Schubert: Ouverture – i italiensk stil D. 591
Christopher Rouse: Fløjtekoncert
--
Guiseppe Martucci: Notturno, op. 70, nr. 1
Felix Mendelssohn: Symfoni nr. 4, Den Italienske

Bemærk venligst:
Denne koncert indgår som én af 13 i en serie af symfoniske koncerter, hvortil der enten kan opnås abonnementsrabat eller koncertpakkerabat.

Læs mere om rabatter og fordele her:
https://www.aalborgsymfoni.dk/BILLETSALG/Billetsalg

Bestil Sæsonmenu
Fuldend din oplevelse med en lækker middag i Restaurant Fauna inden arrangementet. Faunas Sæsonmenu består af 3 udsøgte retter nøje sammensat af køkkenet ud fra sæsonens råvarer. Sæsonmenuen er tidsafstemt og tilpasset tidsrummet indtil dørene åbnes til arrangementet.

Læs mere og book bord her.

Nyhedsbrev

Få musik og kultur direkte i indbakken.

Vi giver dig en forlomme og sørger for, at du får nyheder, konkurrencer, eksklusive presales og andet godt.

Det er uforpligtende at modtage nyhedsbrevet, og du kan til enhver tid afmelde det igen.