Schønwandt & Strauss

Hamlets Ofelia og Cervantes Don Quixote

Schønwandt Og Strauss 1690X1250 WEB
Se spilletider
Afholdt

Danske Hans Abrahamsens værk Let me tell you blev komponeret på bestilling af Berlinerfilharmonikerne til stjernesopranen Barbara Hannigan og har siden uropførelsen i 2013 begejstret publikum verden over. De første år havde Hannigan eneret på at opføre værket, men så fik den danske sopran Sofie Elkjær Jensen som den første også æren. Hun skulle have sunget ved sæsonafslutningskoncerten i april 2021, men på grund af corona blev det i stedet en E-koncert. Nu kan hun endelig opleves live i det fine værk.

Abrahamsen fandt inspiration i en lille roman af den britiske musikskribent og forfatter Paul Griffiths, der gav sig selv et sjovt benspænd. Han ville skrive et portræt af Ofelia baseret på de i alt 483 ord, hun har i Shakespeares Hamlet. I værkets tre satser tages vi igennem først forelskelsen, så den maniske fortabelse i kærligheden, og i sidste del tager Ofelia en musikalsk meget smuk afsked med livet.

Vi bliver i litteraturen i koncertens anden del, hvor Strauss med sit symfoniske digt over Don Quixote viser, hvor eminent han er til at male musikalske billeder – både forelskelsen i Dulcinea og kampen mod vindmøllerne. Strauss lader helten være portrætteret i celloen, og her er der glædeligt genhør fra sidste sæson med Narek Hakhnazaryan, som en anmelder kaldte en ”vidunderlig melodiker”.

Koncerten præsenteres i samarbejde med Randers Kammerorkester.

Program
Hans Abrahamsen: Let me tell you
--
Richard Strauss: Don Quixote, op. 35

Bemærk venligst:
Denne koncert indgår som én af 13 i en serie af symfoniske koncerter, hvortil der enten kan opnås abonnementsrabat eller koncertpakkerabat.

Læs mere om rabatter og fordele her:
https://www.aalborgsymfoni.dk/BILLETSALG/Billetsalg

Bestil Sæsonmenu
Fuldend din oplevelse med en lækker middag i Restaurant Fauna inden arrangementet. Faunas Sæsonmenu består af 3 udsøgte retter nøje sammensat af køkkenet ud fra sæsonens råvarer. Sæsonmenuen er tidsafstemt og tilpasset tidsrummet indtil dørene åbnes til arrangementet.

Læs mere og book bord her.

Nyhedsbrev

Få musik og kultur direkte i indbakken.

Vi giver dig en forlomme og sørger for, at du får nyheder, konkurrencer, eksklusive presales og andet godt.

Det er uforpligtende at modtage nyhedsbrevet, og du kan til enhver tid afmelde det igen.