Pro Musica: Samarbejdskoncert med Musikkens Kammerklub

MH 1080X1920 AIDA (18)
Se spilletider
DKK 120
Afholdt

Tre strygere fra Aalborg Symfoniorkester har tre inviteret tre internationale kolleger til at spille med, når sæsonens sidste Pro Musica koncert finder sted på lørdag 22. april. På programmet er værker af Mozart, Strauss og Tjajkovskij – værker, der er fyldt med både energi, karisma og passion. De seks strygere vil udfordre publikums ører og vise, hvordan de ikke bare kan spille både kammermusik, men også symfoniske værker sammen.

Mozarts Sinfonia concertante er skrevet til orkester og to solister, men i sekstetversionen her spiller alle instrumenter som både orkester og solist. Yana Deskowa, violinist i Aalborg Symfoniorkester, var solist i værket sammen med Lawrence Power ved en symfonikoncert i 2019, og hun kalder det for et af Mozarts allersmukkeste.
Koncertens næste værk er komponeret til seks strygere. Richard Strauss tager os i sin Sekstet fra Capriccio tilbage til 1910, hvor der venter lange, rolige melodier med et poetiske udtryk.
Koncerten slutter vildt, virtuost og farverigt med Tjajkovskijs Souvenir de Florence, der på trods af, at der kun er seks musikere på scenen lyder som et helt symfoniorkester.

Gæstesolistern

Justyna Jara er i øjeblikket assisterende koncertmester for Gøteborgs Symfoniorkester og desuden medlem af Ensemble Caplet. Hun begyndte at spille violin som 7-årig i sin hjemby i Polen, og efter sin eksamen fra Juilliard School forfulgte hun en orkesterkarriere og har blandt andet arbejdet i orkestre som London Symphony Orchestra, London Philharmonic Orchestra og London Philharmonia.

Justyna Jara har vundet flere nationale og internationale violinkonkurrencer og optrådt som solist og kammermusiker i mange europæiske lande og USA. I 2008 indspillede hun alle Wieniawski Caprices for pladeselskabet Acte Prealable.

Justyna Jara spiller på en Guarnieri violin, som venligst er udlånt af Gøteborg Symfoniorkester.

Tomoko Akasaka er en alsidig bratschist, der er kendt for stor karisma og scenetilstedeværelse både som solist og kammermusiker. Hun har optrådt som solist med blandt andet Bayerns Radiosymfoniorkester, München Kammerorkester og Kremerata Baltica.

Som kammermusiker har hun spillede med blandt andre Gidon Kremer og Yuri Bashmet, og hun har optrådt på internationale musikfestivaler som Lockenhaus, Salzburg Festival, Pablo Casals Festival, Verbier, Lucerne og mange flere.

Tomoko Akasaka har vundet adskillige internationale priser, herunder førsteprisen ved Japan Classical Music Competition og 3. prisen ved ARD Music Competition.

Romain Garioud har tidligere gæstet Aalborg Symfoniorkester, hvor han har været solist i Dvořáks cellokoncert. Han nyder en karriere som både solist, kammermusiker og underviser.

Hans inspirerende spil har kunnet opleves på koncertscener over hele verden, inklusive Kina, Sydamerika og Europa. Hans musikalske eventyr omfatter partnere som Steven Isserlis, M. Rostropovich, Gilles Apap og Menahem Pressler. Romain Garioud har desuden vundet flere internationale cellokonkurrencer.
Han spiller på en Nicolai Gaglianos cello fra 1760, generøst udlånt af Gabriele & Michael Andreae-Jäckering. 

Ved Pro Musicakoncerterne kommer publikum tættere på musikerne fra Aalborg Symfoniorkester, når de spiller værker, der deres hjerter nær.
Her møder man ensembler fra alle hjørner af orkestret – og enkelte gæstemusikere.
Denne – sæsonens sidste Pro Musica koncert – er et samarbejde med Musikkens Kammerklub.

Program
A. Mozart: Sinfonia concertante
Richard Strauss: Sekstet fra Capriccio          
Peter Tjajkovskij: Souvenir de Florence

Nyhedsbrev

Få musik og kultur direkte i indbakken.

Vi giver dig en forlomme og sørger for, at du får nyheder, konkurrencer, eksklusive presales og andet godt.

Det er uforpligtende at modtage nyhedsbrevet, og du kan til enhver tid afmelde det igen.