Os der lever – ekstrakoncert

Med livemusik ved Aalborg Symfoniorkester

MH 1080X1920 AIDA
Se spilletider
DKK 275 - 350
Afholdt

I februar dannede Musikkens Hus rammen om en helt særlig gallapremiere, da den første nordjysk producerede film rullede over lærredet. Filmen blev vist ledsaget af livemusik spillet af Aalborg Symfoniorkester, og mere end 500 stod på venteliste til billetter til den udsolgte forestilling. Nu er det lykkedes at tilbyde en ekstraforestilling – inkl. musik ved Aalborg Symfoniorkester.

Os der lever er et filmisk digt om et nordjysk lokalsamfund, der lever tæt på naturen og langt fra det politiske centrum. Med poetiske tekster, et glimt i øjet og Niels Hausgaard som den gennemgående fortæller møder publikum en række vendelboere i små fortællinger, der tilsammen tegner et portræt af livets gang i Vendsyssel. Filmens medvirkende er lokale. Med støtte fra Den Vestdanske Filmpulje er filmen skabt og produceret af det nye nordjyske filmselskab, Dune Productions.

Vi møder kvinderne, der planter marehalm i klitterne, minkavleren, der står tilbage i de tomme stalde, cirkusprinsessen med sine heste, og drengene, der kører ræs på stranden. Vi er med til bal på kroen, og vi kommer heller ikke uden om ham, der blev verdensberømt, da han flyttede fyret ved Rubjerg Knude. Murer-Keld får anerkendende ord med på vejen af damerne over kniplebrættet, mens mændene – både dem, der kører traktor og dem, der kører limousine - nok mener, at Keld efterhånden har fået rigelig opmærksomhed.

Filmens medvirkende er almindelige mennesker med drømme og bekymringer, og som på hver sin måde kæmper en stille kamp mod ubetydeligheden. Brudstykker af hverdagssamtaler, smukke billeder af både store vidder og stille parcelhuskvarterer er sirligt klippet sammen til et poetisk portræt af natur og mennesker på den nordjyske vestkyst.

Livemusik til premieren
Filmens musik er komponeret af Astrid Fabrin og arrangeret for symfoniorkester af Martin Nygård Jørgensen. Ved ekstraforestillingen dirigeres Aalborg Symfoniorkester af Timothy Henty.

Dune Productions
Filmen er produceret af Dune Productions, som blev stiftet i Løkken i 2021 – lige der i det område, filmen beskriver. Dune Productions tæller producer Nikkie Breinholt Dahm og filminstruktør Anne Svejgård Lund, der også har forfattet teksterne i filmen – sammen med fortæller Niels Hausgaard. Dune Productions er det første filmselskab i Vendsyssel, og visionen er at etablere sig i regionen som producent af film i spillefilmslængde.

Foto: Hans Ravn

Nyhedsbrev

Få musik og kultur direkte i indbakken.

Vi giver dig en forlomme og sørger for, at du får nyheder, konkurrencer, eksklusive presales og andet godt.

Det er uforpligtende at modtage nyhedsbrevet, og du kan til enhver tid afmelde det igen.