Orchestre Français des Jeunes

Michael Schønwandt dirigerer stort fransk ungdomssymfoniorkester

Michael Schønwandt (Credit William Beaucardet)
Se spilletider
Afholdt

En række af Frankrigs største unge musikalske talenter gæster Musikkens Hus i Aalborg 29. august. Det franske ungdomssymfoniorkester Orchestre Français des Jeunes lægger vejen forbi med et program af nordiske komponister – de spiller blandet andet Sibelius storstilede Symfoni nr. 2 og Langgaards Symfoni nr. 12 Hélsingeborg. På dirigentpodiet står danske Michael Schønwandt, der siden 2021 har været orkestrets chefdirigent.

Orchestre Français des Jeunes blev grundlagt i 1982 med det formål at støtte unge talenter og forberede dem på tilværelsen som professionelle musikere. Hvert år får hundrede elever fra nationale og regionale musikskoler over hele landet mulighed for at arbejde under rigtige professionelle forhold under ledelse af ​​en verdenskendt dirigent. De unge musikere er udvalgt efter auditions over hele Frankrig og har mulighed for at deltage i tre årlige symfoniske sessioner.

I 2023 har orkestret fået ny residens i Saline royale d'Arc et Senans. Orchestre Français des Jeunes er støttet af det franske kulturministerium, og sommerturnéen med det franske orkester er realiseret takket være generøs støtte fra Aline Foriel-Destezet.

Dirigent Michael Schønwandt
69-årige Michael Schønwandt, der er født i København, har gennem de seneste 45 år dirigeret store orkestre over hele Europa – blandt mange kan nævnes Wiener filharmonikerne, Royal Concertgebouw i Amsterdam, London Philharmonic Orchestra, London Symphony Orchestra og Dresden filharmonikerne. Også listen af operascener, der har nydt godt af hans arbejde, er imponerende. De tæller blandt andet Wiener Staatsoper, Opera de Paris, Royal Opera i Covent Garden og Festspillene i Bayreuth.

Siden 2015 har Michael Schønwandt været chefdirigent for Opéra et Orchestre National de Montpellier i Frankrig, og fra 2021 har endnu et fransk orkester nydt godt af samarbejdet med Schønwandt, nemlig Orchestre Français des Jeunes, som nu gæster Danmark.

Schønwandt har fortsat stor tilknytning til danske orkestre – blandt dem Aalborg Symfoniorkester, hvor han de seneste otte år har været 1. gæstedirigent og netop er blevet udnævnt til æresdirigent. Tidligere har han også været chefdirigent for Det Kongelige Kapel og musikchef ved Det Kongelige Teater, ligesom han var 1. gæstedirigent ved DR Symfoniorkestret fra 1989 til 2000.

Program
Jean Sibelius:               Finlandia
Rued Langgaard:         Helsingeborg
Rued Langgaard:         Sfinx
Jean Sibelius:               Symfoni nr. 2

Nyhedsbrev

Få musik og kultur direkte i indbakken.

Vi giver dig en forlomme og sørger for, at du får nyheder, konkurrencer, eksklusive presales og andet godt.

Det er uforpligtende at modtage nyhedsbrevet, og du kan til enhver tid afmelde det igen.