Nordkraft Bigband feat. Andrea Motis

Der er lagt op til et stort musikalsk festfyrværkeri, når hele Danmarks Nordkraft Big Band og den unge spanske sanger og multiinstrumentalist Andrea Motis går på scenen sammen.

Clara Ruiz Gutiérrez 3
Se spilletider
DKK 275
Afholdt

Andrea Motis er en af de mest anerkendte internationale kunstnere, der er opstået fra den spanske jazzscene i nyere tid. Hun er kun 27 år gammel og brillerer allerede på jazzscener i hele verden med hendes overlegen og ekvilibristiske spil og sang, samt hendes udstråling af overskud og glæde til musikken.

I en alder af elleve sluttede hun sig til Sant Andreu Jazz Band, og som fjortenårig indspillede hun sit første standardalbum, Joan Chamorro Presents Andrea Motis, som i 2012 blev fulgt op af Feeling Good.

Efter de positive reaktioner på hendes første album kom hendes første verdensomspændende udgivelse, Emotional Dance (2017) på pladeselskabet Impulse! og senere Do Outro Lado Do Azul (2019), på pladeselskabet Verve, hvilket gjorde hende til den første spanske kunstner, der udgav under disse etiketter – begge symbolske pladeselskaber i jazzens historie.

Andrea har gennem sin karriere samarbejdet med legendariske kunstnere som Quincy Jones, Omara Portuondo, Milton Nascimento, Gil Goldstein, WDR Big Band, Scott Hamilton og Yo-Yo Ma. Hun har spillet koncerter på nogle af de mest repræsentative jazzscener på planeten, såsom Tokyo Jazz Festival, Jazz at Lincoln Center i New York, Jazz a Vienne, Festival de Jazz de Barcelona, Blue Note Japan, National Music Auditorium i Madrid og Palau de la Música i Barcelona.

NORDKRAFT BIG BAND

Nordkraft Big Band er hele Danmarks nordjyske bigband, som gennem de seneste år har markeret sig som et meget aktivt, visionært og seriøst ensemble indenfor rytmisk musik, og nyder vid anerkendelse nationalt og internationalt for udgivelser og koncerter Bigbandet har senest udgivet pladerne ”We Love Being Here With You” i samarbejde med bigbandets tidligere kunstneriske leder John Clayton og ”Døgnscenerier”, en koncertsuite af og med Nikolaj Bentzon. To udgivelser, der modtager store roser og begge har kontinuerlig spilletid på DR P8 Jazz. I foråret 2022 udkom bigbandets nyeste værk ”Avannaata Pissaanera” (Nordens Kraft) – et spændende samarbejde på tværs af Grønland og Danmark.

Nordkraft Big Band kan i 2023 bl.a. præsentere den unge amerikaner Remy Le Boeuf som ny chefdirigent. Han skal være tilknyttet i en toårig periode og være med til at udvikle bigbandets videre musikalske retning.

Vil du være en del af Klubben? Læs om de fordele du kan få som medlem af Musikkens Jazzklub 

Nyhedsbrev

Få musik og kultur direkte i indbakken.

Vi giver dig en forlomme og sørger for, at du får nyheder, konkurrencer, eksklusive presales og andet godt.

Det er uforpligtende at modtage nyhedsbrevet, og du kan til enhver tid afmelde det igen.