Nordic Piccolo Festival

Aalborg Garden kommer kl. 18 og spiller en lille før-koncert i foyeren

Idamariesørmo20220112 ASO Portraetsession 184
Se spilletider
DKK 165
Afholdt

Musikkens Hus danner i år rammen om Nordic Piccolo Festival, der er en årlig begivenhed for piccolofløjtenister fra hele verden, og når så mange talenter er samlet under ét tag, skal publikum også have glæde af dette. Det sker i form af to koncerter i Intimsalen – den første fredag 10. marts kl. 18.30 og så en afsluttende gallakoncert søndag 12. marts kl. 16.

Ved begge koncerter kan man opleve nogle af verdens bedste piccolomusikere, der vil fremføre deres egne unikke fortolkninger af klassikere og moderne værker. Fredag aften får publikum en ekstra lækkerbisken, når Aalborg Garden fra kl. 18 spiller en lille før-koncert i foyeren i Musikkens Hus.

Publikum skal blandt andet ud at flyve med Aalborg Symfoniorkesters egen Ida Marie Sørmo (billedet), når hun fremfører "The High and the Mighty". En komposition af Michael Daugherty, der hylder flyvning og flyrejser. Værket beskriver oplevelsen af at være i luften og følelsen af frihed samtidig med, at det belyser dets farer.

Koncerten byder også på jazzede toner, når Tina Ljungkvist spiller Mike Mower's Sonata for piccolo og klaver. Et unikt musikstykke, der kombinerer elementer af jazz og klassisk musik. Sammen skaber piccoloen og klaveret en udfordrende og livlig musik, der appellerer både til jazz- og klassiske musikelskere. Lyriske og poetiske passager blandes med hurtige, virtuose solosektioner, og rytmen oscillerer mellem swing og stram, klassisk taktfasthed. Generelt udtrykker musikken en kreativ energi og en evne til at kombinere forskellige musikalske stile og traditioner.

Derudover har festivalen en særlig overraskelse, nemlig en uropførelse af Sidney Corbetts værk "Electric Passion Dress", der spilles af Natalie Schwaabe.

Der er musik for enhver smag – og en enestående mulighed for at opleve internationale stjerner.

Festivalen, der finder sted fra torsdag 9. marts til og med søndag 12. marts, består af workshops, koncerter og master classes med verdenskendte instruktører og solister. Målet er at fremme opmærksomheden og udviklingen af piccolofløjten samt at opmuntre til samarbejde og udveksling af ideer inden for piccolofløjte-spil og musikermiljøet.

Nyhedsbrev

Få musik og kultur direkte i indbakken.

Vi giver dig en forlomme og sørger for, at du får nyheder, konkurrencer, eksklusive presales og andet godt.

Det er uforpligtende at modtage nyhedsbrevet, og du kan til enhver tid afmelde det igen.