Musikkens Miks

Præsenterer Anne Linnet, Katinka Bjerregaard og Claus Hempler

Se spilletider
Afholdt

Siden 2014 har Musikkens Miks været en unik platform for mødet mellem de mest populære og spændende navne fra den danske pop/rock scene og den symfoniske musiks verden. Artister som Simon Kvamm, Stine Bramsen, Tim Christensen, Mads Langer og Oh Land m.fl. har gennem årene optrådt i front for Aalborg Symfoniorkester med arrangementer skrevet af komponister som Bent Fabricius Bjerre, Christoffer Møller, Karsten Fundal, Martin Jørgensen m.fl. og skabt unikke og kunstnerisk berigende øjeblikke, som kun har fundet sted i Musikkens Hus denne ene aften.

I år består holdene på solistsiden af Anne Linnnet, Kantinka Bjerregaard og Claus Hempler, og på komponistsiden af Kathrine Windfeld, Christian Balvig og Adi Zucanovic. Samarbejderne mellem solist og komponist har været vidt forskellig i de tre konstellationer, og fx træder Anne Linnet også til som komponist på aftenen med et helt nyt instrumentalværk, mens Kathrine Windfeld har fået helt frie hænder til at genfortolke Hemplers sange efter hendes hoved. På aftenen bliver det hele samlet af dirigent Ben Palmer i en smuk forening af dybe danske tekster, indlevende stemmer og symfoniske klange, som kun kan opleves her og nu. I sandhed et unikt øjeblik i Musikkens Hus.

𝗔𝗻𝗻𝗲 𝗟𝗶𝗻𝗻𝗲𝘁 har været en del af den danske musikscene siden 1970’erne. Et bagkatalog med adskillige soloalbums samt skaber af diverse bands, har Anne Linnet opnået anerkendelse for sine ærlige åbne tekster samt sin lyst til at eksperimentere med musikgenrer.

𝗔𝗱𝗶 𝗭𝘂𝗸𝗮𝗻𝗼𝘃𝗶𝗰 er uddannet pianist fra Syddansk Musikkonservatorium og arbejder som udøvende musiker, studiemusiker og producer for bl.a. Nikolaj Nørlund, Oh Land og Bisse. I 2017 vandt han musikanmeldernes pris, Steppeulven, som årets danske musiker, og er i dag en afgørende del af Oh Lands hold i ‘X Factor’.

𝗖𝗹𝗮𝘂𝘀 𝗛𝗲𝗺𝗽𝗹𝗲𝗿 har en succesfuld karriere. I bandet Fielfraz og som solist, hvor han har udgivet en håndfuld klart definerede plader, der giver ham ry som en af vores store, stildannende sangere. Hempler har modtaget to priser ved Steppeulven 2020, samme år vandt han to Carl-priser og er desuden modtager af både Dan Túrell-medaljen og F.P. Jacs Mindelegat.

𝗞𝗮𝘁𝗵𝗿𝗶𝗻𝗲 𝗪𝗶𝗻𝗱𝗳𝗲𝗹𝗱 har hurtigt etableret sig som en af Skandinaviens førende nye jazzkomponister og arrangører. I spidsen for sit bigband og sekstet har hun turneret med sin musik i mere end 18 lande, og som den eneste europæiske musiker har hun vundet den prestigefyldte Rising Stars Jazz Award i London i 2020, efterfulgt af en turné på syv europæiske topfestivaler. I 2022 modtog hun den ærefulde "Ben Webster Prize" for sin unikke revitalisering af bigband-genren. Hun har desuden modtaget Odense Live prisen, Carl Prisen og en Danish Music Award.

𝗞𝗮𝘁𝗶𝗻𝗸𝗮 𝗕𝗷𝗲𝗿𝗿𝗲𝗴𝗮𝗮𝗿𝗱 har gennem et lille årti charmeret sig ind i danskernes hjerter med en imponerende spændvidde og ivrighed på at lade sin karakteristiske stemme blive hørt – som sanger i Katinka Band eller på titelmelodier i dit fjernsyn, som prismodtager til Steppeulven eller bølgebryder i Toppen Af Poppen. Hun er en kvinde med følelserne uden på tøjet, og talentet til at udgive dem.

𝗖𝗵𝗿𝗶𝘀𝘁𝗶𝗮𝗻 𝗕𝗮𝗹𝘃𝗶𝗴 har som pianist, komponist og arrangør arbejdet med en lang række danske musikere og orkestre som Søren Huss, When Saints Go Machine, Copenhagen Phil, Mew, Efterklang, Love Shop, DR Bigband, Aarhus Jazz Orchestra, og mange flere. Balvig har desuden efterhånden en stor portefølje af film og TV soundtracks, for bl.a. DR og Beofilm.

Solisterne vil sammen med Aalborg Symfoniorkester fremføre sange fra deres bagkatalog i nye symfoniske arrangementer.

Som en bonus skriver de i samarbejde med klassiske komponister hver et nyt værk, inspireret af egne musikalske lydbilleder, men designet til fremførsel af Aalborg Symfoniorkester. Værkerne får urpremiere ved koncerten i Musikkens Hus. De tre komponister, der i 2024 hjælper solisterne på vej, er Christian Balvig, Adi Zucanovic og Kathrine Windfeld.

Arrangør: Musikkens Hus i samarbejde med Aalborg Symfoniorkester.

Nyhedsbrev

Få musik og kultur direkte i indbakken.

Vi giver dig en forlomme og sørger for, at du får nyheder, konkurrencer, eksklusive presales og andet godt.

Det er uforpligtende at modtage nyhedsbrevet, og du kan til enhver tid afmelde det igen.