Mozart & Bruckner

Den lette og den gudfrygtige

Christopher Park 1690X1250 WEB
Se spilletider
Afholdt

Bemærk venligst: Programændring
Da aftenens solist, pianist Christopher Park, er ramt af en pludselig høreskade på det ene øre, har han valgt at spille et andet værk end den oprindeligt annoncerede Klaverkoncert nr. 22 af Mozart. I stedet spiller han Klaverkoncert nr. 20 – ligeledes af Mozart.

Han sprang til med kort varsel i sidste sæson, og nu vender det unge, tyske stortalent Christopher Park tilbage. Han er solist i Klaverkoncert nr. 20, som skrev, mens han var på toppen af sin karriere i Wien.
Den adskiller sig fra hovedparten af Mozarts klaverkoncerter, da den er den ene af blot to koncerter komponeret i mol. Der er altid noget særligt ved Mozarts musik i mol og særligt d-mol, som synes at have været forbeholdt de store dramatiske værker – tænk bare på hans Requiem og Don Giovanni. Det er musik, hvor følelserne er i oprør, og hvor vi bliver mødt af musik med store emotionelle dybder. Koncertens medrivende dramatik bjergtog samtidens publikum, og faderen, der hørte uropførelsen, skrev begejstret hjem om oplevelsen.

Efter pausen får orkestret assistance af musikere fra Det Jyske Musikkonservatorium i Bruckners 9. symfoni. Han arbejdede i en årrække på symfonien, men nåede ikke at gøre fjerde sats færdig, før han døde 72 år gammel. Han var stærkt troende og havde planer om at dedikere sin sidste symfoni til gud.

Værket viser Bruckner som en slags tonernes arkitekt, der bygger lange musikalske forløb op – så dør de ud og bygges op igen. De bjergtagende lange linjer har en detaljerigdom som en gotisk katedral. Der er fantastiske energiudladninger undervejs, og værket slutter med guddommelige smukke melodier i den sidste, langsomme sats.

Koncerten præsenteres i samarbejde med Det Jyske Musikkonservatorium.

Program
W. A. Mozart: Klaverkoncert nr. 20 i d-mol, KV. 466
--
Anton Bruckner: Symfoni nr. 9 – Den ufuldendte

Bemærk venligst:
Denne koncert indgår som én af 13 i en serie af symfoniske koncerter, hvortil der enten kan opnås abonnementsrabat eller koncertpakkerabat.

Læs mere om rabatter og fordele her:
https://www.aalborgsymfoni.dk/BILLETSALG/Billetsalg

Bestil Sæsonmenu
Fuldend din oplevelse med en lækker middag i Restaurant Fauna inden arrangementet. Faunas Sæsonmenu består af 3 udsøgte retter nøje sammensat af køkkenet ud fra sæsonens råvarer. Sæsonmenuen er tidsafstemt og tilpasset tidsrummet indtil dørene åbnes til arrangementet.

Læs mere og book bord her.

Nyhedsbrev

Få musik og kultur direkte i indbakken.

Vi giver dig en forlomme og sørger for, at du får nyheder, konkurrencer, eksklusive presales og andet godt.

Det er uforpligtende at modtage nyhedsbrevet, og du kan til enhver tid afmelde det igen.