Morten Nielsen: Hjertet er tungt af lykke

I 2023 er det 79 år siden, at den talentfulde og karismatiske danske digter, Morten Nielsen, blev dræbt i Modstandskampen mod den Tyske Besættelsesmagt på Vesterbro i København. Det markeres med en hyldest i lyrik og musik til digteren på scenen i Koncertsalen.

MH 1690X1250 Copy (4)
Se spilletider
DKK 175
Afholdt

Vådeskudsulykke eller likvidering? Det står stadig hen i det uvisse og forbliver måske altid en mørk gåde. Men hvad der er indlysende, er Morten Nielsens digteriske stortalent.

Aalborg-drengen, der blev et ikon for Modstandskampen, udgav kun én digtsamling, Krigere uden Vaaben, fra 1943, året før hans alt for tidlige død.         

Lyrik- og musikkoncerten Hjertet er tungt af Lykke - En hyldest i musik og lyrik til digteren Morten Nielsen udsætter 6 geografiske steder fra Morten Nielsens liv i Aalborg og København for musikalsk fortolkning i form af nyskrevne sange ved digteren og rapperen, Kasper Spez (Kasper Rohmann). Samtidig fortolkes 5 Nielsen-digte af sangeren og sangskriveren Hjalte Ross i samarbejde med jazztrompetist og komponist Erik Michaelsen, som begge er vokset frem af det aalborgensiske musikliv.

Nu møder publikum poeten Nielsen som prosaist, når et lille udvalg af de berømte breve fra Breve til en ven oplæses til musikalsk ledsagelse. Det hele udgør en formiddag i musikken, lyrikken og historiens tegn, hvor hjertet forbliver ”tungt af Lykke”.

Nyhedsbrev

Få musik og kultur direkte i indbakken.

Vi giver dig en forlomme og sørger for, at du får nyheder, konkurrencer, eksklusive presales og andet godt.

Det er uforpligtende at modtage nyhedsbrevet, og du kan til enhver tid afmelde det igen.