Marie & Carl Nielsen - En kærlighedshistorie

Dyk ned i komponist Carl Nielsen og billedhugger Anne Marie Carl Nielsens utrolige liv, karriere og ægteskab, når skuespiller Lotte Andersen, den danske strygekvartet LiveStrings og pianist Nicolai Kornerup går sammen om en fantastisk koncertforestilling i foråret 2023.

MARIE OG CARL NIELSEN Landscape Typ 2 Web 300Dpi
Se spilletider
DKK 275
Afholdt

Historien om én af Danmarks største komponister Carl Nielsen og hans hustru, den anerkendte billedhugger Anne Marie Carl Nielsen, bliver fortalt i ord og toner i en ny koncertforestilling, som til marts rammer Intimsalen. Der er her tale om en helt unik oplevelse: Skuespiller Lotte Andersen fortæller århundredets kærlighedshistorie og oplæser udvalgte breve fra ægteskabets brevveksling, hvilke behændigt flettes sammen med en vifte af Carls Nielsens mange vidunderlige kompositioner fremført live af LiveStrings.

Forestillingen efterlader publikum med en rørende beretning om et ægteskab i medgang og modgang. Men også en relevant og vigtig historisk læring om kunstnerlivet og noget så enestående som en kreativ karrierekvinde anno 1900, der matcher vores liv i 2023. Parrets samlede fortælling tjener som kæmpe inspiration, og den taler til både det unge og ældre publikum.

Mange kender til Carl Nielsens musik, men de færreste kender til Anne Marie Carl Nielsens værker, der blandt andet tæller rytterstatuen af Christian 9. på Christiansborg Ridebane, og endnu mindre til den forskel, hun har gjort for efterfølgende kvindelige billedkunstnere. Hun veg aldrig fra sin kunstnergerning på trods af opslidende kriser. Ofte var det Marie, som tjente pengene, og Carl, som blev derhjemme og passede børnene. Hendes ægteskab med Carl var enestående og moderne, og deres historie fortjener at blive udbredt i hele Danmark. Derfor er der masser at se frem til, når koncertforestillingen til foråret lægger vejen forbi Musikkens Hus.

Nyhedsbrev

Få musik og kultur direkte i indbakken.

Vi giver dig en forlomme og sørger for, at du får nyheder, konkurrencer, eksklusive presales og andet godt.

Det er uforpligtende at modtage nyhedsbrevet, og du kan til enhver tid afmelde det igen.