Ludovic Morlot & Vaughan Williams

Programændring

5789 Media
Se spilletider
Afholdt

Programændring
Sir Andrew Davis er desværre afgået ved døden efter kemobehandling.
I stedet dirigeres koncerten af den franske dirigent Ludovic Morlot, som også dirigerede sæsonafslutningskoncerten i maj 2023.
Den koncert fik hele seks stjerner i Nordjyske, og anmelder Tore Mortensen beskrev Morlot som ”en fremragende fransk dirigent”.

Dirigent-skiftet medfører også en programændring, idet aftenens første, korte værk, Carl Nielsens Saga-drøm udgår.

På programmet er således stadig Sjostakovitjs Cellokoncert nr. 1, op. 107 med ingen ringere end Paul Watkins fra den nu hedengangne, verdensberømte Emerson String Quartet i solistrollen.
Efter pausen er det Vaughan Williams’ Symfoni nr. 5.

Og hvem ved…. Måske har Paul Watkins en lille overraskelse i ærmet…

Aftenens værker
I koncertens første værk handler det om celloen og et af de allersværeste værker, der nogensinde er skrevet for instrumentet. Sjostakovitj skrev det til sin gode ven, Mstislav Rostropovitj, der lærte værket udenad på bare fire dage. Det er ingen ringere end Paul Watkins fra Emerson String Quartet, der er solist i cellokoncerten denne aften.

I anden del er det britiske Vaughan Williams smukke femte symfoni. Komponistens to forrige symfonier var præget af de rædsler, han oplevede i ambulancetjenesten under 1. verdenskrig, men med den femte symfoni ånder flere lettet op. Efter en temmelig avantgarde-agtig fjerde symfoni er den femte anderledes meditativ og rolig og fyldt med smuk velklang. Man kan læne sig tilbage, lukke øjnene og høre de store vidder og den smukke natur, musikken beskriver.

Program
Dmitri Sjostakovitj: Cellokoncert nr. 1, op. 107
--
Ralph Vaughan Williams: Symfoni nr. 5

Nyhedsbrev

Få musik og kultur direkte i indbakken.

Vi giver dig en forlomme og sørger for, at du får nyheder, konkurrencer, eksklusive presales og andet godt.

Det er uforpligtende at modtage nyhedsbrevet, og du kan til enhver tid afmelde det igen.