LOL - Laughing Out Lonely

Et stilsikkert nærstudie af algoritmens endeløse spil

LOL MH 1[92]
Se spilletider
Afholdt

Oplev kontratenor Morten Grove Frandsen i ikke mindre end ti væsensforskellige roller i et dramatisk gennemført univers, der er formidabelt effektfuldt iscenesat med den nyeste audiovisuelle teknologi.

Solo-operaen er et musikalsk ekkokammer befolket af racister, kvindehadere og andre udstødte - stemmer fra internettets mørkeste afkroge. Komponisten Matilde Böcher opbygger - i tæt samarbejde med lyddesigner Asger Kudahl - en dragende og intim totaloplevelse, hvor publikum omringet af monitorer og højttalere bliver en del af en vandrende kulisse i en fortælling om vores digitale samtid.

Inspirationen til værket kommer fra bogen Miss Lonelyhearts, der er skrevet under depressionen i 30’erne og som giver et skræmmende og ganske aktuelt billede af et samfund og menneske i krise. Prisvindende Mathilde Böcher sammenfletter tekstuddrag fra bogen med opslag fra det sociale medie Reddit, og der kan være voldsomt sprogbrug under opførelsen.

Operaen har netop haft urpremiere til årets SPOR festival i Århus med bragende succes, og er skabt af Louise Beck - en af landets absolut mest markante iscenesættere.

Kom hvis du tør!

Forestillingen er støttet af Statens Kunstfond, Dansk Komponist Forening, Augustinus Fonden, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond, Lemvigh-Müller Fonden og KODA Dramatik.

Nyhedsbrev

Få musik og kultur direkte i indbakken.

Vi giver dig en forlomme og sørger for, at du får nyheder, konkurrencer, eksklusive presales og andet godt.

Det er uforpligtende at modtage nyhedsbrevet, og du kan til enhver tid afmelde det igen.