Langsom lørdag: Harpe, tuba & sopran

MH 1080X1920 AIDA (17)
Se spilletider
DKK 50
Afholdt

Kan en sopran synge så højt, at man får ondt i ørerne?
Hvad vejer en tuba?
Hvorfor har harpen så mange strenge?

Måske får vi svar på disse spørgsmål, når Mette Nielsen på harpe og Mattias Johansson på tuba sammen med den svenske sopran Susanna Andersson synger, spiller og fortæller til sæsonens sidste Langsom lørdag.

Denne gang er arrangementet for børn fra 6 år og op, og de kan både se frem til at høre helt nye sange, høre musik med dyre-tema, og eftersom både Susanna og Mattias kommer fra Sverige, kan der måske også snige sig et par sange ind fra Astrid Lindgrens univers – nærmere bestemt sange om Emil og Ida. 

De nye sange er skrevet specielt til denne koncert af Aalborg Symfoniorkesters egen slagtøjsspiller, Jonas Ervolder Bové. Sangene er komponeret for både tuba, harpe og sopran – ikke en helt almindelig konstellation.

De tre meget melodiske sange er skrevet til tekster af den engelske poet John Clare og handler om både naturen, om at føle sig anderledes og om den svære kærlighed. Sangene er på én gang dansende, svævende og isklare.

Det er første gang, et publikum kan opleve sangene, så der er faktisk tale om en uropførelse denne lørdag formiddag.

Dyresangene er skrevet af den amerikanske komponist Rodher Vaughan. Han har skrevet musik til seks digte, der er skrevet af amerikanske skolebørn i 3. klasse. Tekster er på engelsk, men handlingen fortælles på dansk, inden de spilles, så måske kan man høre dyrene i musikken.

Publikum kan også stille spørgsmål og komme helt tæt på instrumenterne, inden arrangementet slutter efter cirka en time.

Nyhedsbrev

Få musik og kultur direkte i indbakken.

Vi giver dig en forlomme og sørger for, at du får nyheder, konkurrencer, eksklusive presales og andet godt.

Det er uforpligtende at modtage nyhedsbrevet, og du kan til enhver tid afmelde det igen.