Korngold & Dvořák

Ambitioner og anerkendelse

Alexandra Conunova 1690X1250 WEB
Se spilletider
Afholdt

Weber revolutionerede datidens italiensk dominerede operascene, da han skabte den romantiske, tyske nationalopera med værker som Jægerbruden og Oberon. Hans opera Euryanthe fik en forholdsvis kort levetid, primært på grund af en elendig libretto, men ouverturen er stadig populær.

Den østrigske komponist Korngold måtte som så mange kunstnere forlade Europa under 2. verdenskrig, og han tjente godt som filmkomponist i USA, men drømte ved krigens slutning om at skrive værker til koncertsalen. Han var ked af at være sat i bås som filmkomponist, så han ville virkelig bevise, at han kunne skabe musik fyldt med blændende håndværk. Det blev til violinkoncerten, som i al sin melodiske pragt spilles af Alexandra Conunova, der i sidste sæson fortryllede med sin fortolkning af Bruchs skotske fantasi.

Dvořák komponerede sin 6. symfoni i hjemlandet tæt på de elskede bøhmiske skove, og det høres i musikkens storladne naturbeskrivelser. Symfonien var et bestillingsværk fra Wien og blev uropført af Wienerfilmharmonikerne. Det var en blåstempling af værket, for på det tidspunkt var Wien stedet, alle drømte om.

Program
Carl Maria von Weber: Euryanthe – Ouverturen
Erich Wolfgang Korngold: Violinkoncert
--
Antonin Dvořák: Symfoni nr. 6

Bemærk venligst:

Denne koncert indgår som én af 13 i en serie af symfoniske koncerter, hvortil der enten kan opnås abonnementsrabat eller koncertpakkerabat.

Læs mere om rabatter og fordele her:
https://www.aalborgsymfoni.dk/BILLETSALG/Billetsalg

Bestil Sæsonmenu
Fuldend din oplevelse med en lækker middag i Restaurant Fauna inden arrangementet. Faunas Sæsonmenu består af 3 udsøgte retter nøje sammensat af køkkenet ud fra sæsonens råvarer. Sæsonmenuen er tidsafstemt og tilpasset tidsrummet indtil dørene åbnes til arrangementet.

Læs mere og book bord her.

Nyhedsbrev

Få musik og kultur direkte i indbakken.

Vi giver dig en forlomme og sørger for, at du får nyheder, konkurrencer, eksklusive presales og andet godt.

Det er uforpligtende at modtage nyhedsbrevet, og du kan til enhver tid afmelde det igen.