Evgeny Kissin & Rachmaninov

Fra vidunderbarn til verdensstjerne

Evgeny Kissin 1690X1250 WEB
Se spilletider
Afholdt

Han slog igennem som vidunderbarn i 1980’erne, og siden har Evgeny Kissin erobret alverdens koncertscener. Til efteråret tager han på Europaturné med Rachmaninovs Klaverkoncert nr. 3 og gæster Aalborg – som det eneste sted i Danmark. Evgeny Kissin er en af de sidste store af den russiske klaverskole, og hans guddommelige spil besidder en poetisk og lyrisk dybde, man sjældent hører. Det oplever man til fulde i klaverkoncerten, som Rachmaninov skrev, da han i 1909 blev inviteret til USA. I det krævende værk går solistens virtuose showmanship op i en højere enhed med det symfoniske orkester.

Har man set filmen Shine, vil man genkende klaverkoncerten som den, Helfgott kæmper med at spille for at gøre sin far stolt.

Wiltold Lutosławski betragtes som en af de vigtigste komponister i polsk musik siden Frederic Chopin. I 1967 modtog han Léonie Sonnings Musikpris. Ved priskoncerten var blandt andet Koncert for orkester på programmet, og om dette værk skrev Politikens anmelder Robert Naur dengang: ”Orkesterkunst, bevægelse som fra dansende kroppe, melodi fra det polske folk, formet i et enkelt værk af uimodståelig kraft”. Værket er komponeret lige på tærsklen til ”det polske forår” i 1956 og er en tour de force i, hvordan komponisterne fra østblokken mestrede folkemusikken og brugte den som en integreret del af deres kunstmusik.

Gratis koncertintroduktion ved Jan Mygind kl. 18.30 i Intimsalen

Program
Ludwig van Beethoven: Egmont Ouverture, op. 84
Witold Lutosławski: Koncert for orkester
--
Sergej Rachmaninov: Klaverkoncert nr. 3, op. 30

Bestil Sæsonmenu
Fuldend din oplevelse med en lækker middag i Restaurant Fauna inden arrangementet. Faunas Sæsonmenu består af 3 udsøgte retter nøje sammensat af køkkenet ud fra sæsonens råvarer. Sæsonmenuen er tidsafstemt og tilpasset tidsrummet indtil dørene åbnes til arrangementet.

Læs mere og book bord her.

Nyhedsbrev

Få musik og kultur direkte i indbakken.

Vi giver dig en forlomme og sørger for, at du får nyheder, konkurrencer, eksklusive presales og andet godt.

Det er uforpligtende at modtage nyhedsbrevet, og du kan til enhver tid afmelde det igen.