Emma Holten

Glæd dig til et spændende foredrag med Emma Holten – landskendt feministisk aktivist og kønspolitik konsulent – når hun kommer til Aalborg og Musikkens Hus med sit nye foredrag om den feministiske økonomi.

MH 1080X1920 (20)
Se spilletider
DKK 285
Afholdt

De nuværende modeller, som spiller en stor rolle for økonomien i vores samfund, fejler ved ikke at tage højde for værdien af blandt andet omsorgsarbejde i hjemmet, mener Emma Holten, der er aktuel med foredraget Hvad er vi værd? om feministisk økonomi. Nu kan du blive klogere på hendes tanker bag, når den landskendte debattør og aktivist gæster Musikkens Hus.

Dansk-svenske Emma Holten var på manges læber, da hun i 2011 blev offer for hævnporno. En række nøgenbilleder, hun som teenager havde taget af sig selv og sendt til en kæreste, blev mod hendes vilje delt på internettet, og det samme gjorde personlige oplysninger såsom navn, bopæl og e-mailadresse. Sagen vakte stor opsigt, og medierne stod i kø for at tale med den dengang kun 20-årige Emma Holten.

Siden episoden har Emma Holten været frontfigur i kampen mod digital, seksuel krænkelse, mens hun også ved flere lejligheder har taget del i den offentlige debat om ligestilling. I dag er hun foredragsholder, forfatter og virksomhedskonsulent med speciale i kønspolitik og turnerer med det populære foredrag Hvad er vi værd? om feministisk økonomi, som du kan opleve i Intimsalen i Musikkens Hus. I foredraget sætter Holten blandt andet spørgsmålstegn ved den rolle, økonomiske prognoser spiller i den politiske debat, ligesom hun belyser, hvordan økonomien påvirker både historie og kultur, herunder ikke mindst undertrykkelsen af kvinder.

- Vi får fremlagt økonomi som en uangribelig sandhed. Man fortæller os, at de penge, der står på et menneskes bankkonto, afspejler den værdi, de har for samfundet. Og derfor er det hierarki, penge skaber naturligt, logisk, fair. Men ligesom resten af samfundet har økonomi en historie, der ikke kan skilles fra alle de typer af diskrimination, som har præget menneskets tid her på jorden.

Emma Holten turnerede i foråret 2022 med foredraget, som blev afviklet for udsolgte sale i København og Aarhus.

Nyhedsbrev

Få musik og kultur direkte i indbakken.

Vi giver dig en forlomme og sørger for, at du får nyheder, konkurrencer, eksklusive presales og andet godt.

Det er uforpligtende at modtage nyhedsbrevet, og du kan til enhver tid afmelde det igen.