Emerson String Quartet

I mere end 40 år har de tryllebundet publikum verden over, men snart er det slut. Medlemmerne i den legendariske strygekvartet fra New York har meldt ud, at de stopper med udgangen af oktober 2023. De vil fortsat pleje deres individuelle karrierer og ikke mindst fortsætte deres mangeårige engagement i at undervise og inspirere unge talenter. Men vil man nyde Emerson String Quartets unikke samspil på dansk grund, så er koncerten i Musikkens Hus i Aalborg i marts formentlig sidste chance.

MH 1080X1920 (8)
Se spilletider
DKK 125 - 320
Afholdt

Vigtig information
Vi gør venligst opmærksom på, at koncertens spilletidspunkt ændres fra kl. 19.30 til kl. 17.00. Alle billethavere er blevet kontaktet direkte på e-mail med information herom.

Om koncerten
Det er ikke fordi, vi på nogen måde er trætte af at spille musik – eller trætte af hinanden, understregede kvartettens 70-årige violinist Philip Setzer over for New York Times, da nyheden om bruddet kom ud. Det handler kort sagt om at stoppe, mens legen er god. Gruppen vil fortsat mødes for at undervise ved Emerson String Quartet Institute – et akademisk program, som i 2017 blev oprettet på Stony Brook University i New York.

Emerson String Quartet opstod som et studieorkester på Juilliard School i New York. Navnet var inspireret af digteren og filosoffen Ralph Waldo Emerson. Siden 1976 har kvartetten arbejdet professionelt og etableret sig som én af verdens førende strygekvartetter. ”Med musikere som disse må der være håb for menneskeheden”, skrev en britisk anmelder engang i The Times.

Musikerne i Emerson String Quartet kan se tilbage på en imponerende karriere, der tæller mere end 30 anmelderroste indspilninger, ni Grammyer – herunder to for bedste klassiske album, tre Gramophone Awards, the Avery Fisher Prize og meget mere hæder. Der er stort set ikke den klassiske komponists værker, kvartetten ikke har spillet, men samtidig har gruppen arbejdet sammen med anerkendte, nutidige komponister om at præsentere moderne værker. Emerson String Quartet har arbejdet sammen med stjerner som Renée Flemming, Barbara Hannigan, Evgeny Kissin og Yefim Bronfman – blandt mange andre.

Seattle Times opsummerede for få år siden gruppens imponerende præstationer således: "For nearly 40 years, the Emerson String Quartet has commanded a certain reverence from music lovers. Its polished and authoritative performances, its comprehensive and mighty discography, its fearless embrace of the new and unusual as well as the classics — all have placed this string quartet high in the pantheon of chamber music."

To af de oprindelige medlemmer er stadig med i kvartetten. Det er violinisterne Eugene Drucker, 69, og Philip Setzer, 70. Bratchisten Guillermom Figueroa blev allerede i 1977 afløst af Lawrence Dutton, der i dag er 67 år. I 1979 afløste David Finckel gruppens oprindelige cellist Eric Wilson, og i 2013 overtog Paul Watkins på 51 pladsen.

Program
Felix Mendelssohn: String Quartet no. 1 in E-flat Major, op. 12
Johannes Brahms: String Quartet no. 3 in B-flat Major, op. 67
--
Antonín Dvořák: String Quartet no. 14 in A-flat Major, op. 105

Play

The Emerson String Quartet: Purcell Chacony (edited by Benjamin Britten)

Accepter venligst marketingscookies for at se denne video Klik her for at åbne cookievælger.

Nyhedsbrev

Få musik og kultur direkte i indbakken.

Vi giver dig en forlomme og sørger for, at du får nyheder, konkurrencer, eksklusive presales og andet godt.

Det er uforpligtende at modtage nyhedsbrevet, og du kan til enhver tid afmelde det igen.