Concerto Copenhagen

Seks triosonater for orgel, arrangeret for orkester i stil med Brandenburgkoncerterne af Antoine Torunczyk, som også dirigerer koncerten.

Concerto Copenhagen 1690X1250 WEB
Se spilletider
Afholdt

Concerto Copenhagen gav sine første koncerter i 1991, og efter den verdenskendte cembalist og dirigent Lars Ulrik Mortensen blev knyttet til ensemblet som kunstnerisk leder, opnåede det hurtigt anerkendelse som Skandinaviens førende ensemble for tidlig musik.

Ensemblet har arbejdet sammen med en lang række af de førende internationale navne inden for den tidlige musik, det har turneret i Europa, USA, Japan, Brasilien, Mexico, Australien og Kina, og i flere omgange har det siddet i orkestergraven på Det Kongelige Teater ved opførelsen af før-klassiske og klassiske operaer af f. eks. Monteverdi, Händel og Mozart.

Concerto Copenhagen har flere gange tidligere været gæst hos Aalborg Kammermusikforening, og i Kammerklubbens første sæson i 2019-2020 var en programsat koncert med ensemblet et af de arrangementer, der måtte aflyses på grund af corona.

Men nu er de her med et program, som afspejler ensemblets varemærke - bestræbelserne på at forene kunstnerisk autenticitet og innovation: Seks ”nye” Brandenburgkoncerter af J.S. Bach!

Concerto Copenhagen har fulgt Bachs egen udstrakte praksis med at genbruge egen musik i omarbejdet form i nye sammenhænge. Bachs seks triosonater for orgel er selv i vidt omfang Bachs egne bearbejdelser af tidligere skrevet musik, og nu har oboisten Antoine Torynczyk i tæt samarbejde med ensemblets musikere instrumenteret disse triosonater med Brandenburgkoncerterne som forbillede og med brug af et bredt spektrum af instrumenter, hvoraf flere som obo da caccia, viola d’amore og violoncello da spallia er sjældent hørte i dag. En spændende koncert, der byder på musik, der både lyder velkendt og ganske frisk og ny.

Program:
Johann Sebastian Bach: Brandenburgkoncerter 7-12, arrangeret for orkester af Antoine Torunczyk

Koncerten er en del af Musikkens Kammerklub.
Bliv medlem af kammerklubben, og få rabat.
Køb billet til alle syv koncerter i sæsonen for 850 kr.
Læs mere om fordele og køb her

Nyhedsbrev

Få musik og kultur direkte i indbakken.

Vi giver dig en forlomme og sørger for, at du får nyheder, konkurrencer, eksklusive presales og andet godt.

Det er uforpligtende at modtage nyhedsbrevet, og du kan til enhver tid afmelde det igen.