Barber & Dvořák

Weilersteins nye verden

Joshua Weilerstein Foto Nicolas Cho 1690X1250 WEB
Se spilletider
Afholdt

Sæsonen åbner med orkestrets nye chefdirigent Joshua Weilerstein på podiet og et flot program med to amerikanske komponister og en tjekke, der skrev sin symfoni i USA. William Grant Still er den første afro-amerikaner, der har fået et værk opført af et professionelt symfoniorkester. Hans charmerende og medrivende musik emmer af gospel, blues og jazz og vækker mindelser om Porgy and Bess – som dog først blev skrevet fire år senere.

Samuel Barber er mest kendt for sin Adagio for strygere, der er blevet brugt i mange film. Aftenens violinkoncert har samme skønhed, og musikken bare flyder afsted. Solisten er den unge, fremadstormende norske violinist Sonoko Miriam Welde.

Koncerten slutter med Dvořáks 9. symfoni – Fra den nye verden, som han skrev, mens han var i USA. Amerikanerne hører temaer, der emmer af spirituals og amerikansk folklore, mens europæiske ører mere tolker musikken som én lang længsel hjem til de bøhmiske skove. Værket opnåede enorm popularitet – både i USA og Europa, og Neil Armstrong havde musikken med, da han landede på månen i 1969.

Program
William Grant Still Symfoni nr. 1 - Afro-American Symphony
Samuel Barber Violinkoncert
--
Antonin Dvořák Symfoni nr. 9. – Fra den nye verden

Bemærk venligst:
Denne koncert indgår som én af 13 i en serie af symfoniske koncerter, hvortil der enten kan opnås abonnementsrabat eller koncertpakkerabat.

Læs mere om rabatter og fordele her:
https://www.aalborgsymfoni.dk/BILLETSALG/Billetsalg

Nyhedsbrev

Få musik og kultur direkte i indbakken.

Vi giver dig en forlomme og sørger for, at du får nyheder, konkurrencer, eksklusive presales og andet godt.

Det er uforpligtende at modtage nyhedsbrevet, og du kan til enhver tid afmelde det igen.