Sorten Muld

Vi glæder os til at præsentere det danske band Sorten Muld, som med deres kombination af skandinavisk folkemusik og elektronisk musik kommer til at fylde Intimsalen med en ny bevægende lyd af Norden.

MH 1080X1920 (29)
Se spilletider
DKK 250
Afholdt

Bandet blev grundlagt i 1995 af Ulla Bendixen, Martin Ottosen og Henrik Munch, og vandt to priser ved Danish Music Awards ud af hele otte nomineringer for deres album Mark II fra 1997. Blandt gruppens mest kendte og populære sange er "Ravnen", "Venelite" og "Vølven".

”Det sitrer. Ja, det er den type koncert. En af den slags musikalske oplevelser, der i årtier har haft prædikatet "uforglemmelig" mejslet i fingerspidserne (…) Sorten Muld er i skrivende stund en af de mest berusende, unikke og eksklusive koncertoplevelser i koncertkalenderen.” - Adam Bouttai, GAFFA om release-koncert på ’Mark IV - lånt tid’ juni 2021 i en fem-stjernet anmeldelse.

Sorten Muld løfter arven og genfinder nerven med nye elektroniske sagaer på 2021-albummet ’Mark IV - lånt tid’. Nordiske middelalderballader i elektroniske produktioner fuld af triphoppens tålmodighed og technoens kant. Siden slut-90’erne, hvor Sorten Muld brød bredt igennem på den nordiske scene, har mellemøstlige instrumenter og inspirationer fundet vej til det vidtfavnende lydlandskab. En ny lyd af Norden og en ny lyd af Sorten Muld – præcis lige så rammende og bevægende dengang som nu.

Til koncerten i Musikkens Hus møder vi Ulla Bendixens tusmørke-sang i centrum for de i alt 7 musikere. Nye og gamle sange i en orkestrering, der bevæger sig mellem det tyste nærvær og de himmelflængende udbrud.

Nyhedsbrev

Få musik og kultur direkte i indbakken.

Vi giver dig en forlomme og sørger for, at du får nyheder, konkurrencer, eksklusive presales og andet godt.

Det er uforpligtende at modtage nyhedsbrevet, og du kan til enhver tid afmelde det igen.