Søren Ulrik Thomsen & Det Glemte Kvarter

Søren Ulrik Thomsen & Det Glemte Kvarter slår ved udgangen af dette år vejen forbi Musikkens Hus med ny musik, som danner ramme om aftenens koncert i Intimsalen.

MH 1690X1250 Copy (12)
Se spilletider
DKK 325
Afholdt

Den danske lyriker og essayists koncise og nøje udvalgte ord har gennem 40 år dannet sætninger om menneskets dybeste tvivl, ensomhed, dødelighed og skrøbelighed, men også om håb, kærlighed, natur og liv, og 2022 har været et travlt år for ham og Det Glemte Kvarter, som udgøres af Maja Schicker Hartnack (vokal/trommer), Anders Kirkegaard (guitar), Malene Brask Olsen (trommer/klarinet), Janus Rønn Lind Kobbersmed (klaver), Erik Olevik (bas) og Mikkel Borrisholt Grevsen (trompet/horn/keys). I februar udgav de deres tredje fælles album, I vintersolen, med to tilhørende videoer og udsolgte koncerter til følge, og denne sommer udkommer orkestrets fjerde album, Regnklar rumklang, som danner ramme om koncerten.

Her er tale om et album, hvor musikken sammensmelter det hverdagsagtige og metafysiske, som findes i Thomsens poesi, og derudover fremmaner nye lag. Samtidig optræder elementer fra det naturalistiske, der flyder over i det groteske, hvorefter et renset- og stiliseret udtryk opstår. På den måde får musikken digtet til at krystalliseres i en skarp genklang, ligesom det omvendt sætter digtet i et helt nyt lys under musikkens modstand.

Regnklar rumklang er med digte og temaer fra tre digtsamlinger Nye digte (1987), Hjemfalden (1991) og Det skabtes vaklen (1996), og numrene afspejler på mange måder den menneskelige kompleksitet og de eksistentielle spørgsmål, som alle generationer må forholde sig: væren/ikke væren, kærlighed, død. Desuden skildrer albummet mødet mellem generationer, da digtene blev skrevet i en tid, hvor Søren Ulrik Thomsen var på samme alder, som medlemmerne i Det Glemte Kvarter er i dag.

Med andre ord er der masser at se frem til, når Søren Ulrik Thomsen og resten af Det Glemte Kvarter besøger Musikkens Hus.

Nyhedsbrev

Få musik og kultur direkte i indbakken.

Vi giver dig en forlomme og sørger for, at du får nyheder, konkurrencer, eksklusive presales og andet godt.

Det er uforpligtende at modtage nyhedsbrevet, og du kan til enhver tid afmelde det igen.