Peter Bence

Han er både pianist, komponist og musikproducer, og så har han taget internettet med storm med unikke fortolkninger af nogle af verdens største hits. Kom og bliv blæst bagover af pianospil, som det aldrig er hørt før, når den ungarske verdensrekordholder af "Verdens hurtigste pianist" og pianosensation folder sig ud i Koncertsalen til efteråret.

MH 1690X1250 Copy (10)
Se spilletider
DKK 400
Afholdt

Med over en million abonnenter på YouTube og en enorm følgerskare på sociale medier er der tale om en helt særlig gæst, der kommer til Musikkens Hus. Peter Bence har etableret sig som en af verdens bedste pianister med sin udfordrende og karakteristiske stil, der nedbryder barrierer mellem klassisk og pop, og med 765 tryk på tangenterne på ét minut er han tilmed indehaver af titlen som ”Verdens hurtigste pianist” i Guinness World Records. Især hans evne til at forvandle et enkelt piano til det, der lyder som et helt orkester, giver genklang i mere end én forstand. Peter Bence har i dag etableret sig som et fænomen i musikverdenen.

Både Bences evne til at spille i et ekstremt tempo og hans unikke pianoarrangementer af nogle af verdens største hits har fanget interessen hos et meget bredt publikum verden over. Hans fortolkning af Michael Jacksons Bad, som han lagde på YouTube i 2015, blev hans helt store gennembrud. Videoen blev i løbet af et par dage en viral sensation med mere end 10 millioner visninger, og i dag har hans mange storslåede arrangementer af aktuelle og klassiske hits tæt på én milliard visninger på internettet kombineret.

Et unikt talent
Allerede fra toårsalderen kunne Bence spille melodierne fra sine yndlingstegnefilm direkte efter gehør på sine bedsteforældres klaver, og hurtigt fik omverdenen øjnene op for talentet, der blev optaget på Franz Liszt University of Music i Debrecen, selvom han kun lige var kommet i skolealderen. At det gik sådan, er måske ikke så mærkeligt taget i betragtning af, at han som syvårig komponerede sit første originale værk, og som 11-årig udgav han sit første soloalbum. Så det er hævet over enhver tvivl, at vi har at gøre med et unikum.

Hans oprindelige interesse som barn for Mozart og Chopin udviklede sig gennem teenageårene til en stærk fascination af filmmusik, der gav ham muligheden for at udforske sig selv musikalsk på helt nye måder. Efterfølgende er popmusikken også blevet inddraget i hans repertoire, hvilket betyder, at han i dag peger på alt fra Michael Jackson og Queen til Bach og Mozart som sine inspirationskilder.

De seneste fire år har han spillet udsolgte koncerter i mere end 40 lande, inklusive Operahuset i Sydney, Lotte Concert Hall i Seoul og Wiener Stadthalle. I 2020 udgav han albummet, The Awesome Piano, og røg direkte til tops på iTunes i en lang række lande.

I dag anses han for at være en pianist, der både har revolutioneret måden at spille på et klaver og er en af de største inspirationskilder for de kommende generationer af pianister.

Play

Michael Jackson - Bad (Piano Cover) - Peter Bence

Accepter venligst marketingscookies for at se denne video Klik her for at åbne cookievælger.

Nyhedsbrev

Få musik og kultur direkte i indbakken.

Vi giver dig en forlomme og sørger for, at du får nyheder, konkurrencer, eksklusive presales og andet godt.

Det er uforpligtende at modtage nyhedsbrevet, og du kan til enhver tid afmelde det igen.