LAN Trio

Til marts blænder vi op for alletiders jazzoplevelse i Intimsalen, når de storslåede musikere fra Lan Trio gæster Musikkens Hus og giver koncert. Det musikalske omdrejningspunkt bliver trioens seneste album, Atlântico, fra 2020, som indeholder både smuk folkesang og kraftfuld afrikansk groove.

MH 1080X1920 (19)
Se spilletider
DKK 250
Afholdt

Atlântico, indspillet i 2019 og udgivet i november sidste år, er det andet album fra Lan Trio, og titlen refererer til det geografiske felt, der er fælles for de tre musikere, Mário Laginha (Portugal), Julian Arguelles (Storbritannien) og Helge Norbakken (Norge). Numrene engagerer sig i jazzens afrikanske og amerikanske arv fra et europæisk perspektiv, og med stor overlegenhed smelter de tre musikeres bidrag sammen og omdannes til smuk folkesang samt kraftfuld afrikansk groove tilsat et amerikansk aftryk og sofistikeret europæisk jazz- sensibilitet.

For hver af de tre medlemmer har jazzen været det altoverskyggende omdrejningspunkt, siden de påbegyndte deres musikalske rejse tilbage i 90’erne. For både Mário Laginha, Julian Arguelles og Helge Norbakken repræsenterer jazzmusikken ikke kun et øjeblik i tiden - som komponister og performere - men definerer og uddyber deres følelse af formål. Gennem tiden har de hver især haft fornøjelsen af at arbejde sammen med store musikalske personligheder såsom John Taylor, Kenny Wheeler, Dudu Pukwana, Carla Bley og Jon Hassell, hvilket cementerer trioens markante position i jazzmiljøjet.

- Denne trio er meget mere end et projektband. Vi har alle kendt hinanden i mange år og har gennem musikken oparbejdet en stor respekt for hinanden samt et tæt venskab. Vi deler alle lignende historier og interesser inden for både kunst og kultur, og som et resultat heraf flyder musikken ganske naturligt, når vi spiller sammen, fortæller Julian Arguelles.

Musikkens Jazzklub
Musikkens Jazzklub er et hyggeligt fællesskab for alle os, der holder af jazz og gerne vil have oplevelser med både upcoming og etablerede artister, med danske og internationale stjerner. Her er du sikret sæsonens bedste jazzkoncerter samt en række unikke fordele.

Opnå rabat når du bestiller billet til minimum 3 koncerter fra forårssæsonen 2022. Du vælger selv, hvilke koncerter du vil overvære, og får 30% rabat på købet - uanset hvor mange I er. Billetterne skal blot bestilles samlet på én gang via din Ticketmaster profil. Køber du efterfølgende flere billetter til de udvalgte koncerter får du også 30% på disse.

Når du køber minimum 3 koncerter på én gang, opnår du medlemsskab til Musikkens Jazzklub samt en række klubfordele. Læs mere her.

Play
Accepter venligst marketingscookies for at se denne video Klik her for at åbne cookievælger.

Nyhedsbrev

Få musik og kultur direkte i indbakken.

Vi giver dig en forlomme og sørger for, at du får nyheder, konkurrencer, eksklusive presales og andet godt.

Det er uforpligtende at modtage nyhedsbrevet, og du kan til enhver tid afmelde det igen.