Jutlandia Saxofonkvartet

Når Jutlandia Saxofonkvartet til efteråret gæster Musikkens Hus byder de fire musikere på et rigt og varieret program, som kommer omkring både Carl Nielsen, Verdi, Faure og argentinsk tangomusik af blandt andre Astor Piazzolla.

MH 1080X1920 (39)
Se spilletider
Afholdt

Siden 90’erne har Jutlandia Saxofonkvartet været rejsende i klassisk musik for fire saxofoner. Kvartetten præsenterer et meget bredt og varieret repertoire, der strækker sig fra saxofonkvartettens originalrepertoire over helt nye værker, ofte skrevet til kvartetten, og en anden af ensemblets specialitet; dristige bearbejdelser af klassiske storværker, som f.eks. Musorgskijs Udstillingsbilleder, Bachs Johannespassion og Brahms' Haydn-variationer. Til november kan du opleve kvartetten, der består af musikerne, Kasper Pihl (altsaxofon), Michael H. Lund (tenorsaxofon) og Florián Navarro (barytonsaxofon) og Henriette Jensen (sopransaxofon), i de hyggelige rammer på Øvre Foyer, hvor den står på gratis koncert.

Jutlandia Saxofonkvartet blev i 1996 etableret af tre af ensembles nuværende medlemmer, mens Henriette Jensen blev en del af kvartetten i 2007. I årene, der fulgte, udviklede Jutlandia Saxofonkvartet sig hurtigt til et af de mest aktive ensembler i det danske musikliv. Kvartettens medlemmer har alle studeret på Det Jyske Musikkonservatorium i Aarhus, og som gruppe markerede de sig første gang i 1998, hvor den deltog i Danmarks Radios Kammermusikkonkurrence. Siden udviklede Jutlandia Saxofonkvartet sig til at blive et af de mest aktive ensembler i Danmark med et aktivt virke i blandt andet musikforeninger, kirker og på en række festivaler.

Nyhedsbrev

Få musik og kultur direkte i indbakken.

Vi giver dig en forlomme og sørger for, at du får nyheder, konkurrencer, eksklusive presales og andet godt.

Det er uforpligtende at modtage nyhedsbrevet, og du kan til enhver tid afmelde det igen.