Guldimund

Parforholdets kriser og kampen for at blive sammen danner ramme om koncerten med Guldimund, som til foråret er klar til at bjergtage publikum i Intimsalen med sin signifikante vokal og rørende tekster.

Guldimund MH 1080X1920
Se spilletider
DKK 245
Afholdt

”Jeg skreg så højt af dig i dag, at jeg ku' se at du blev bange for mig Og dine bange øjne sagde du troede faktisk, at jeg ville slå dig.” Med disse linjer åbner Guldimund sit seneste album, Dem, Vi Plejede At Være, med sangen Ikk’ Endnu. Et nummer, der slår tonen an til et tema, som modsat mange andre skilsmissealbums, handler om kampen for at blive sammen  også selvom lyset for enden af tunnelen synes uendeligt langt væk.

Bag Guldimund finder vi 30-årige Asger Nordtorp Pedersen, der var sangskriver, bassist og medforsanger på TÅRNs debutalbum Ud Ad Mit Vindue fra 2016. Derudover har han gennem flere år været medlem af Blaue Blume som bassist og medsangskriver af deres seneste album Bell of Wool samt EP'en Sobs. Nu har Asger Nordtorp Pedersen helliget sit musikalske virke til Guldimund, og som navnet antyder, trækkes der tråde til den danske sangskat.

Dem, vi plejede at være, som forårets koncert centrerer sig om, skildrer parforholdets kritiske faser. Vores jeg-fortæller beskriver nøgternt og på nærmest Knausgård-iagttagende vis situationerne, som de udfolder sig – hvad enten det i arrigskab og afmagt handler om at smadre glas i køkkenvasken, som på titelsangen af samme navn, eller om det lille barns varme hånd, der giver det ekstra skub til at kæmpe for, at parforholdet skal bestå som fremført på Små Fingre. Hvor teksterne forholder sig beskrivende og fri for patos, er det i fremførslen og i instrumenteringen, at følelserne får lov at udfolde sig i fuldt flor, og kontrasten mellem disse skaber et helt særligt rum for lytteren, der bliver inviteret med helt indenfor.

Hver enkelt sang på albummet fremstår med sylespids præcision, og den sitrende desperation efterlader et uafrysteligt indtryk. Til koncerten får publikum således mulighed lov til at komme helt tæt på og være fluen på væggen, når alt ramler sammen, men heldigvis når morgenluften vejrer, og de lyse timer tælles. 

Play

Guldimund - 'Dem, Vi Plejede At Være'

Accepter venligst marketingscookies for at se denne video Klik her for at åbne cookievælger.

Nyhedsbrev

Få musik og kultur direkte i indbakken.

Vi giver dig en forlomme og sørger for, at du får nyheder, konkurrencer, eksklusive presales og andet godt.

Det er uforpligtende at modtage nyhedsbrevet, og du kan til enhver tid afmelde det igen.