Det Kongelige Kapel

Glæd dig til en mageløs koncert i Musikkens Hus, når Det Kongelige Kapel, med dirigent Thomas Søndergård i spidsen, fremfører værker af Hans Abrahamsen samt Carl Nielsens første symfoni. Oplev derudover Edward Elgars anerkendte cellokoncert med dansk-svenske Andreas Brantelid i rollen som solist.

MH 1080X1920 (4)
Se spilletider
DKK 400 - 600
Afholdt

Musikken opstår af de fire elementer, ild, jord, vind og vand, samt et femte og mere metafysisk element, hvilket kan være træ, vækst eller måske mennesker. Sådan beskriver Hans Abrahamsen sit nye orkesterværk, Vers le silence, som Det Kongelige Kapel nu har danmarkspremiere på. Værket sætter fokus på orkestrets spændvidde fra det helt storslåede udtryk til det intimt kammermusikalske. Hans Abrahamsen kunne du senest opleve på Det Kongelige Teater med operaen Snedronningen, der havde en succesfuld premiere med Kapellet i orkestergraven i 2019.

Sæsonens første symfonikoncert har også Carl Nielsens første symfoni og Elgars medrivende cellokoncert på programmet med Andreas Brantelid som solist. Både Brantelid og dirigenten Thomas Søndergård har et særligt forhold til Det Kongelige Kapel: Thomas Søndergård begyndte sin musikalske karriere som paukist i Kapellet, mens Andreas Brantelid er vokset op med en far, der var musiker i Det Kongelige Kapel, og som tidligere selv har været solist i orkestret.

Om Det Kongelige Kapel
Det Kongelige Kapel er verdens ældste orkester, og intet andet orkester har en så lang og traditionsrig historie, som går helt tilbage til 1448. Orkestret er særlig berømt for sin strygerklang og har en eksklusiv samling af strygeinstrumenter af de store italienske mestre til rådighed, og de spiller til både opera, balletter og koncerter. Mange store dirigenter og komponister har gennem årene arbejdet med Det Kongelige Kapel, heriblandt Wilhelm Furtwängler, Carl Maria von Weber, Carl Nielsen, Richard Strauss, Igor Stravinskij, Sergiu Celibidache og Leonard Bernstein.

Program
Hans Abrahamsen: Vers le silence - Danmarkspremiere
Edward Elgar: Koncert for cello og orkester i e-mol, op. 85
Carl Nielsen: Symfoni nr. 1 i g-mol, op. 7

Play

Hør solo-oboist i Det Kongelige Kapel, Henrik Goldschmidt, fortælle om koncerten i Musikkens Hus

Accepter venligst marketingscookies for at se denne video Klik her for at åbne cookievælger.

Nyhedsbrev

Få musik og kultur direkte i indbakken.

Vi giver dig en forlomme og sørger for, at du får nyheder, konkurrencer, eksklusive presales og andet godt.

Det er uforpligtende at modtage nyhedsbrevet, og du kan til enhver tid afmelde det igen.