Den sidste Tour – Foredrag med Leth & Mader

I 14 år var Jørgen Leth og Jørn Mader nærmest synonym med Tour de France. Nu tager det ikoniske makkerpar på deres sidste Tour sammen. Foredraget omhandler både Leth & Maders kærlighed til cykelsporten, deres lange venskab og deres personlige nedture. Og det hele bliver krydret med masser af anekdoter fra turene rundt i Frankrig.

Leth Mader 2021 1920X1080
Se spilletider
DKK 334 - 434
Afholdt

Et ikonisk makkerpar
Det var midt i 1970’erne, at de første gang mødte hinanden. Jørn Mader skulle interviewe Jørgen Leth til et portræt i Politiken, hvor han var journalist. Mange år senere blev Mader hyret til sporten på nyåbnede TV 2, og her fik den dygtige kommentator idéen om, at Jørgen Leth skulle være medkommentator på tv-stationens Tour de France-dækning.

Cykelsport fyldte ikke meget i danskernes bevidsthed på det tidspunkt, og Tour de France havde formentlig aldrig opnået samme popularitet i Danmark, hvis ikke det havde været for det ikoniske makkerpar. Igennem 14 år bragte Leth & Mader verdens største cykelløb ind i de danske stuer og gjorde Tour de France til allemandseje.

Den sidste Tour
Nu tager Leth & Mader afsted på deres sidste Tour sammen. Og selvfølgelig kommer kærligheden til cykelsporten, højdepunkterne fra Tour de France og historierne om deres største cykelhelte til at fylde meget, når de sammen med Christoffer Stig Christensen, der netop nu er ved at skrive en bog om Leth & Mader, tager på foredragstour.

Foredraget kommer dog også til at handle om to aldrende mænd, et nært venskab og de menneskelige aspekter af et langt samarbejde, hvor der bestemt også var uenigheder. Leth & Mader fortæller også om deres personlige nedture, om dæmoner og deres excentriske sider, og så kan du glæde dig til masser af anekdoter fra turene rundt i Frankrig med slukkede mikrofoner.

Nyhedsbrev

Få musik og kultur direkte i indbakken.

Vi giver dig en forlomme og sørger for, at du får nyheder, konkurrencer, eksklusive presales og andet godt.

Det er uforpligtende at modtage nyhedsbrevet, og du kan til enhver tid afmelde det igen.