Chamber Orchestra of Europe

Til februar står den på klassisk musik for alle pengene, når vi i Musikkens Hus blænder op for en koncert med Chamber Orchestra of Europe fra London, som på aftenen vil fremføre værker af Mozart, Schumann og Beethoven.

MH 1080X1920 (25)
Se spilletider
DKK 295 - 500
Afholdt

Chamber Orchestra of Europe blev grundlagt i 1981 af en gruppe unge musikere, der mødtes gennem European Community Youth Orchestra. Orkestret tæller 60 medlemmer, der alle er enten gruppeledere i nationale orkestre, eminente kammermusikere eller musikundervisere.

Med en diskografi på flere end 250 værker har Chamber Orchestra of Europes musikalske udgivelser vundet adskillige internationale priser, herunder to Grammys og tre Gramophone Record of the Year. Deres seneste udgivelse er en arkivoptagelse af Schubert-symfonierne, som de fremførte på Styriarte-festivalen i Graz i 1988 med Nikolaus Harnoncourt. Musiksamlingen blev udgivet af ICA Classics, og den blev modtaget med begejstring af internationale anmeldere.

Chamber Orchestra of Europes identitet blev skabt gennem samarbejdet med førende dirigenter og solister. Det var frem for alt Claudio Abbado, der fungerede som en vigtig mentor i de tidlige år. Han dirigerede Chamber Orchestra of Europe i operaer såsom Rossinis’ Rejsen til Reims, Barberen i Sevilla og Mozarts’ Figaros Bryllup og Don Juan og talrige koncerter med værker af Schubert og Brahms. Nikolaus Harnoncourt havde også en stor indflydelse på udviklingen af ​​Chamber Orchestra of Europe gennem sine opførelser og indspilninger af alle Beethovens symfonier og operaproduktioner ved festivaler i Salzburg, Wien samt ved Styriarte-festivalen.

Program
Mozart: Ouverture til operaen Don Giovanni
Schumann: Violinkoncert i d-mol
Beethoven: Symfoni nr. 3 - Eroica

Nyhedsbrev

Få musik og kultur direkte i indbakken.

Vi giver dig en forlomme og sørger for, at du får nyheder, konkurrencer, eksklusive presales og andet godt.

Det er uforpligtende at modtage nyhedsbrevet, og du kan til enhver tid afmelde det igen.