Bremer/McCoy

Den anmelderroste og prisvindende danske jazzduo, Bremer/McCoy, fortsætter i et utrætteligt tempo: Dette efterår udgiver de deres femte album, Natten, og til foråret lægger duoen, som består af bassisten Jonathan Bremer og pianisten Morten McCoy, vejen forbi Intimsalen i Musikkens Hus.

MH 1080X1920 (5)
Se spilletider
DKK 275
Afholdt

Med Morten McCoy på klaver og Jonathan Bremer på bas indspiller de musikken direkte på bånd, drevet frem af intuition og fælles forståelse, og når musikken fremføres live, rejser duoen rundt med deres helt eget lydsystem: et formfuldendt mix af improvisation og perfektion. Duoen fra København kastede sig over dub-musikken, da de første gang slog pjalterne sammen i 2012. Et lille årti senere har duoen markeret sig som kongelig hofleverandør af en helt særlig atmosfærisk jazz – stoisk, minimalistisk og neoklassisk – med statsgaranteret høj kvalitet.

Det imponerende output, som har resulteret i blandt andet fem album, fostres af Bremer/McCoys unikke tilgang til musikkens tilblivelse. Seneste album, Utopia fra 2019, vakte stor opsigt og blev blandt andet omtalt som sofistikeret jazz af høj karat af Soundvenue, der gav det fem stjerner, mens GAFFA belønnede trioens arbejde med fuld plade.

Udover egen musik har de to københavnerdrenge medvirket på Peter Sommers album, Elskede at drømme, drømmer om at elske, hvor kærligheden omfavnes. Morten McCoy kan desuden bryste sig af at være prisvindende filmkomponist for sit arbejde i forbindelse med soundtracket til filmene Underverden og Valhalla, mens Jonathan Bremer tidligere har turneret med den verdenskendte jazzpianist, Niels Lan Doky.

Nyhedsbrev

Tilmeld dig Musikkens Hus’ gratis nyhedsbrev, hvor du får de største nyheder fra huset og adgang til konkurrencer og eksklusive presales. På den måde kommer du først i køen til de mest eftertragtede koncerter.