BOLERO – EXTENDED

Glæd dig til en danseoplevelse ud over det sædvanlige, når mester-koreograf Palle Granhøj, i samarbejde med Seiko Dance Company, gæster Musikkens Hus med den storslåede forestilling, Bolero - EXTENDED.

MH 1080X1920 (5)
Se spilletider
DKK 300
Afholdt

Maurice Ravels Bolero, som er den franske komponists måske største værk, bliver efter sigende spillet i sin fulde længde et sted i verden hvert eneste kvarter døgnet rundt. Og da værket varer 17 minutter, sidder der et orkester et eller andet sted på kloden og spiller det netop nu. Dette efterår kan du opleve Ravels balletmusik i en unik og forlænget version i Koncertsalen. Den prisvindende koreograf Palle Granhøj har, i samarbejde med litauiske Seiko Dance Company, taget mesterværket under kærlig behandling og skabt én times danseforestilling, Bolero - EXTENDED.

Spansk danserytme
Bolero er egentlig en spansk danserytme, og i Ravels stykke er det ikke kun rytmen, der er spansk. Også de to melodier, som snor sig gennem musikken, er i stil med musikken fra det eksotiske Andalusien. Hovedtemaet bliver gentaget 18 gange, hvilket datidens psykologer i øvrigt mente var et bevis på, at Ravel led af alzheimers, da han skrev Bolero.

Værket opføres i tre dele uden pauser, og på scenen kan du opleve 17 udøvende kunstnere: Ni dansere og otte cellister, der i samspil med hinanden vækker Bolero til live, og med dansen i centrum løfter det til nye højder. I næsten hele stykket består baslinien udelukkende af to toner. Og under hele forløbet fører lilletrommen an i en gentagen bolerorytme, der virker som en æggende og farlig understrøm. Imens stiger orkestrets volumen fra det helt spæde til et svulmende, eksplosivt udbrud, der ved slutningen bringer udviklingen op på et helt uventet plan.

Play

BOLERO – EXTENDED Trailer

Accepter venligst marketingscookies for at se denne video Klik her for at åbne cookievælger.

Nyhedsbrev

Få musik og kultur direkte i indbakken.

Vi giver dig en forlomme og sørger for, at du får nyheder, konkurrencer, eksklusive presales og andet godt.

Det er uforpligtende at modtage nyhedsbrevet, og du kan til enhver tid afmelde det igen.