Al Gore: Climate Crisis and Solutions

Den tidligere amerikanske vicepræsident og modtager af Nobels fredspris, Al Gore, gæster helt eksklusivt Musikkens Hus søndag den 20. marts 2022 kl. 17.30 som hovedtaler i forbindelse med festivalen, Demokratiets Genklang.

MH 1080X1920 (2)
Se spilletider
DKK 2280 - 5655
Afholdt

Vigtig information
Det er med stor beklagelse, vi må meddele, at arrangementet med Al Gore: Climate Crisis and Solutions desværre ikke kan afholdes d. 20. marts 2022. Det sker som følge af den fortsatte coronasituation i USA, der stadigvæk er markant anderledes, end vi oplever her i landet.

Vi er netop nu ved at undersøge, hvornår arrangementet udsættes til, og alle billethavere er blevet kontaktet direkte på mail med information herom.

Vi beklager den skuffelse, som udsættelsen medfører. Tusind tak for din forståelse og på gensyn

Om arrangementet
Al Gore har i mange år arbejdet på at øge opmærksomheden omkring udledningen af CO2 og menneskeskabte klimaforandringer, og ifølge aftenens hovedperson kræver udviklingen akut handling fra både virksomheder og politikere. Denne problematik udgør således omdrejningspunktet i det eksklusive foredrag, Al Gore: Climate Crisis and Solutions, som finder sted på scenen i Koncertsalen på førstedagen ved Demokratiets Genklang 2022.

Om Al Gore
Den demokratiske vicepræsident har siden sit politiske embede arbejdet målrettet på at sætte fokus på den globale opvarmning og klimaforandringer, hvilket blandt andet ledte til hans medvirken i den Oscar-vindende dokumentar, En ubekvem sandhed. Filmen dykker ned i historien om den globale opvarmning og skildrer konsekvenserne af de store ændringer i Jordens klima. Samme år fik han, sammen med FN’s Klimapanel (IPCC), tildelt Nobels Fredspris på baggrund af begge parters store engagement i forhold til at sætte fokus på klodens miljøproblemer samt for at lægge de videnskabelige grundsten for politisk handling. Al Gore er desuden grundlægger og formand for The Climate Reality Project, en nonprofitorganisation, der er dedikeret til at bekæmpe klimakrisen, ligesom han er forfatter til en lang række bestseller-bøger.

Udover at være mangeårig klimaforkæmper har Al Gore en imponerende politisk karriere bag sig: Først som medlem af Repræsentanternes Hus i 1976, 1978, 1980 og 1982 og dernæst som medlem af det amerikanske senat i 1984 og 1990. I 1993 blev Al Gore indviet som den 45. vicepræsident i USA og tjente otte år under Bill Clintons præsidentperiode.

Endnu en i rækken af prominente talere
Al Gore er endnu en i rækken af prominente talere, der de seneste år har gæstet os i Musikkens Hus. I 2019 besøgte den tidligere præsident Barack Obama Koncertsalen til en samtale om lederskab og entreprenørskab, mens det i forbindelse med Al Gores visit den 20. marts til Demokratiets Genklang bliver grøn omstilling, som vil figurere på dagsordenen. Den tidligere vicepræsident har en gang tidligere været i Aalborg, nærmere bestemt i januar 2007, hvor han dengang besøgte Aalborg Universitet for at holde foredrag for en stor forsamling af studerende.

Nyhedsbrev

Få musik og kultur direkte i indbakken.

Vi giver dig en forlomme og sørger for, at du får nyheder, konkurrencer, eksklusive presales og andet godt.

Det er uforpligtende at modtage nyhedsbrevet, og du kan til enhver tid afmelde det igen.